Влада

Мінрегіон активно працює над впровадженням Нового освітнього простору, завдання якого – мотивація до навчання, - Зубко

27 August 2018, 14:14

Реформа Нової української школи (НУШ), яка стартує з 1 вересня, має розпочинатися в сучасному Новому освітньому просторі. Це не тільки модернізація шкіл, за принципом - нові стіни, дах і вікна. Це зовсім інші підходи до безпекових рівнів, енергоефективності, внутрішнього мотивуючого дизайну, інклюзивності і безбар’єрності, сучасного обладнання. Наразі Мінрегіон активно працює над впровадженням саме Нового освітнього простору, а МОН - над впровадженням Нової української школи.

Про це в ефірі ТК «112» заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«І учень, і його батьки мають бути певні і в рівні безпеки освітнього простору і у якості навчання в школі, котру вони обирають. Ми змінили державні будівельні норми у питаннях безбар’єрності, доступності і, саме головне - безпеки. Також це нові підходи до дизайну і інфраструктури навколо шкіл, йдеться про спортивні майданчики, учбові майстерні, дорожню інфраструктуру», - зазначив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр-міністр розповів, що школи, модернізовані за сучасними стандартами НОПу, значно впливають на мотивацію учнів до навчання та на рівень знань школярів. «Перша школа, яка пішла на такий експеримент – Путрівська, що у Київській області. І сьогодні це один з найкращих прикладів серед шкіл області зі складанняЗНО. І цей приклад і такі результати нас надихають. Ми робимо все, щоб учень у селі мав не гірший рівень освіти, ніж у Києві чи у будь-якій опорній школі України», - наголосив Геннадій Зубко.

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира планувала обладнати 112 перших класів за проектом «Нова українська школа». У серпні управління освіти повідомило, що коштів з міського та державного бюджетів, виділених на якісну, сучасну та доступну загальну освіту «Нова українська школа», вистачить лише для першочергових потреб, тому в школах продовжують діяти спецрахунки для батьківської допомоги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: освіта Зубко школа нова українська школа 
Матеріали по темі