Місто

На реконструкцію житомирської гімназії №3 дали ще 31 мільйон гривень

29 August 2018, 11:59

Управління капітального будівництва Житомирської міської ради в серпні провело ще два тендери, які стосуються реконструкції гімназії №3, на зальну суму майже 31 млн грн.

За переговорною процедурою ТОВ «Зодчество ЛТД» отримає ще 30 млн 245 тис. 120 грн.

«Відповідно до договорів № 210 від 14.11.2016 та № 88 від 03.11.2017 ТОВ «Зодчество ЛТД» виконує будівельні роботи по об’єкту ««Реконструкція будівлі Житомирської міської гімназії № 3 за адресою: м. Житомир, вул. М.Грушевського,8». В ході виконання робіт виконання робіт виникли додаткові роботи та проведено зміну проектних рішень. Згідно експертного висновку Житомирської філії ДНДПВІ «НДІпроектреконструкція», яка виконувала коригування проектно-кошторисної документації, роботи є складовою та невід’ємною частиною повного комплексу робіт по реконструкції дошкільного навчального закладу. Дані роботи являються початком та продовженням ряду розрізнених та вже розпочатих видів робіт за основним договором, які є невідокремними та технологічно пов’язаними. Заміна попереднього виконавця робіт може призвести до несумісності та виникнення проблем технічного характеру, пов’язаних з експлуатацією та обслуговуванням і відповідно до збільшення вартості виконання робіт», - йдеться в обґрунтуванні застосування переговорної процедури.

Відповідний договір УКБ уклало з ТОВ «Зодчество ЛТД» 21 серпня, станом на 28 серпня за цим договором фірма вже отримала 9 млн 962 тис. 987,71 грн.

Крім того, 23 серпня управління капітального будівництва уклало договір з ФОП Чорний В.М. на здійснення технічного нагляду на об'єкті «Реконструкція будівлі Житомирської міської гімназії №3 за адресою: м.Житомир, вул.М.Грушевського, 8.(Коригування)». За це заплатять 529 тис. 86,70 грн.

Нагадаємо, під час брифінгу після сесії міської ради 21 серпня мер Житомира повідомив, що будівництво та облаштування нового корпусу житомирської гімназії №3 коштуватиме приблизно 97 млн грн і запросив всіх 1 вересня на відкриття оновленого закладу. В січні поточного року журналісти Житомир.info проводили розслідування та з’ясували, що реконструкцію гімназії №3 проводять без тендеру: за 2016-2017 роки на ремонтні роботи виділили близько 69 мільйонів гривень, всі гроші за двома договорами підряду отримало ТОВ «Зодчество ЛТД».

Як повідомляв Житомир.info, в червні 2016 року на несучій стіні Житомирської міської гімназії №3, що по вулиці М. Грушевського (колишня Котовського), будівельники виявили величезну тріщину та визнали будівлю аварійною. При цьому житомирська влада заповзялася до 1 вересня відновити навчання в дві зміни у закладі. Разом із тим заступник міського голови Матвій Хренов серед дострокових планів, пов’язаних із гімназією, визначив розробку проекту та будівництво її нового корпусу. У Житомирі сучасне приміщення школи будується вперше за 25 років. Загальна вартість реконструкції будівлі у 2016 році становила понад 35 млн 102 тис. грн. Дизайн-проект інтер’єру гімназії №3 тут. У березні 2018 мер Житомира проінспектував будівництво нового корпусу гімназії №3 і зазначав, що готовність будівлі складає майже 70%. 6 квітня 2017 року в Житомирі презентували проект будівництва корпусу і розповіли про основні переваги, які матиме будівля.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гімназія тендер УКБ  
Матеріали по темі