Місто

У трьох житомирських школах волонтери Корпусу Миру США майже два місяці проводитимуть уроки англійської

30 August 2018, 10:54

З вересня уроки англійської мови для учнів трьох житомирських шкіл (ЗОШ №5, ЗОШ №6, №36) проводитимуть волонтери Корпусу Миру США в Україні.

Про це 30 серпня повідомила прес-служба Житомирської міської ради.

Корпус Миру США – це нерелігійна, неполітична організація, яка з 1992 року працює в Україні у таких напрямках, як робота з молоддю, громадами та навчання англійської мови.

«Співпраця з нашими друзями - волонтерами Корпусу Миру США - це надзвичайно гарна можливість для наших учнів та педагогів дізнатися про особливості англійської мови у її носія, а для наших гостей - ознайомитися з нашим життям, українською мовою. З 1 вересня розпочинається реалізація проекту «Нова Українська школа», і мені дуже приємно, що ви станете свідками старту цього проекту в Житомирі»,- звернулася до волонтерів заступник начальника управління освіти Раїса Кошевич.

«Раїса Кошевич підкреслила, що управління освіти Житомирської міської ради всебічно сприятиме перебуванню волонтерів Корпусу Миру США в Житомирі. Крім навчання англійської мови, волонтери ділитимуться і перейматимуть досвід житомирян щодо діяльності громадських об’єднань, вивчатимуть українську мову», - зазначають у прес-службі.

У коментарі Житомир.info Раїса Кошевич розповіла, що волонтери-освітяни перебуватимуть у Житомирі майже до кінця жовтня.

«Група волонтерів у складі 9 осіб заїхала 24 серпня та перебуватиме тут до 22 жовтня. Маю на увазі волонтерів-освітян, які проводитимуть англійську у трьох житомирських школах. Адже до нас приїхали й інші групи волонтерів, котрі займатимуться соціальними проектами», - поінформувала заступник начальника управління освіти.

За її словами, волонтери Корпусу Миру США приїздять до Житомира другий рік поспіль.

«У минулому році до нас теж приїздили волонтери, інша група, більш чисельна. Торік волонтери працювали в нас у інші терміни – з вересня по листопад. Терміни заїзду формуємо не ми, не управління освіти, не місто, навіть не Міністерство освіти, яке є замовником волонтерів в Україну, визначає їх саме Корпус Миру - там, в США. Зазначу, що минулого року Житомир був визнаний містом, яке успішно справилося з цим проектом. Підсумки підводилися у Посольстві США в Україні. Житомир визнали безпечним для перебування іноземних громадян і комфортним. Тож цього року нам знову запропонували прийняти волонтерів», - зауважила Раїса Кошевич.

Нагадаємо, близько 1,5 місяця тому влада міста запрошувала житомирські родини прийняти в свої домiвки для тимчасового проживання громадян Америки, волонтерів Корпусу миру.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році волонтери Корпусу Миру проводили уроки англійської мови для учнів середніх шкіл і технікумів Житомирщини, а також студентів університетів та педагогічних коледжів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: волонтер Корпус Миру США англійська школа  
Матеріали по темі