Влада

Екс-начальник управління звільнив земельну ділянку в Житомирі після того, як прокуратура звернулася до суду

31 August 2018, 11:29

Житомирською місцевою прокуратурою заявлено позов щодо припинення користуванням земельною ділянкою комунальної власності, розташованою у Житомирі, по вул. Бориса Тена, яку самовільно зайняло місцеве товариство з обмеженою відповідальністю.

Про це 31 серпня повідомляє прес-служба прокуратури області.

«Йдеться про те, що приватне товариство, яке займається різноплановою підприємницькою діяльністю, зокрема, ресторанним бізнесом, торгівлею одягом, а також наданням медичних послуг, незаконно зайняло 0,0103 га землі поблизу свого комерційного приміщення, огородивши ділянку парканом. Самовільно зайнятою землею підприємство тривалий час протиправно користувалося без будь-яких правовстановлюючих документів та сплати обов’язкових платежів до бюджету міськради. Лише після заявленого до суду місцевою прокуратурою позову, товариство звільнило комунальну землю та повернуло у користування територіальної громади. У зв’язку з цим судом прийнято рішення про закриття провадження у справі», - зазначається у повідомленні.

В Єдиному державному реєстрі судових рішень є ухвала Господарського суду Житомирської області від 23 травня 2018 року, якою відкрито провадження у справі за позовом заступника керівника Житомирської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Житомирської міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю «Колорит» (м. Житомир) про зобов'язання звільнення та повернення земельної ділянки площею 0,0103 га. А вже 23 серпня суд ухвалив закрити провадження у справі «у зв'язку з відсутністю предмету спору».

Скріншот з ухвали господарського суду Житомирської області від 23.08.2018

Засновником та керівником ТОВ «Колорит», яке знаходиться на вул.Бориса Тена, 143, є Борщивський Віктор Михайлович. За цією ж адресою зареєстроване ще одне підприємство, де він є співзасновником – ТОВ «Медібор плюс». Нагадаємо, Віктор Борщівський працював начальником управління охорони здоров’я Житомирської міської ради з травня 2011 року до червня 2013 року.

Як повідомляв Житомир.info, прокуратура хотіла повернути громаді Житомира земельні ділянки на Корбутівці, надані для будівництва багатоповерхівок та дитсадка, але суд у задоволенні позову відмовив.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура суз земля вул.Бориса Тена  
Матеріали по темі