Влада

Після оглядин житомирської гімназії дружина президента і віце-прем’єр поїхали в дитсадок та ще одну гімназію

1 September 2018, 17:16

1 вересня після оглядин оновленої гімназії №3 у Житомирі дружина президента Марина Порошенко та віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко поїхали в житомирський дитсадок №58, а потім у Новогуйвинську гімназію.

Про ці візити на своїй сторінці у Facebook розповів віце-прем’єр.

«Був у цьому дитячому садочку в Житомирі весною – йшла реконструкція, сьогодні – вже йде запис в електронну чергу. У жовтні 320 дітлахів підуть до нового модернізованого за сучасними стандартами дитсадка. Вартість робіт 30,3 млн. грн. Профінансовано з ДФРР 22,8 млн грн, решта – з міського бюджету», - написав Геннадій Зубко про дитсадок №58.

«Особливим дітям – особлива увага! Житомирщина – серед лідерів по впровадженню інклюзивної освіти! Цього навчального року тут працюватиме: 430 інклюзивних класи для 530 дітей; 42 інклюзивні групи в дитсадках; 25 медіатек у школах; створено 29 інклюзивно-ресурних центри. Саме такий новостворений інклюзивний простір, що включає медіатеку, ресурсну кімнату і ІРЦ, відвідали з Мариною Порошенко у Новогуйвинській гімназії», - повідомив віце-прем’єр-міністр.

За інформацією Мінрегіону, за рахунок фінансування з державної субвенції і районного бюджету у Новогуйвинській гімназії у цьому році створено інклюзивний простір, що включає медіатеку, ресурсну кімнату і ІРЦ. Для його потреб придбано комфортні меблі, дидактичні матеріали, комп’ютерне обладнання, встановлений інтерактивний комплекс. Облаштовані кабінети для роботи вчителів. Загалом, у 2018 році державна субвенція на інклюзивну освіту склала 10,3 млн грн. зокрема для Житомирської області - 651,6 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, 1 вересня дружина президента Марина Порошенко і віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко взяли участь у святі Першого дзвоника в оновленій житомирській гімназії №3, яку реконструювали два роки, витративши 101,6 млн грн з державного та міського бюджетів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День знань школа 1 вересня Марина Порошенко Зубко дитсадок  
Матеріали по темі