Місто

Начальник житомирського управління транспорту про автобус «Паперова фабрика – ЖДУ ім. Франка»: Тестовий спецпідвіз до школи

3 September 2018, 17:15

Житомиром у тестовому режимі курсують два комунальні автобуси за маршрутом «Паперова фабрика – ЖДУ ім. Франка». Замість номера маршруту – напис спецрейс, а зліва табличка з назвами вулиць, якими прямує. Водій Руслан зізнається: так, як автобусний маршрут працює лишень перший день, то доводиться роз’яснювати пасажирам і про маршрут, і про графік руху.

«Смолянка - Паперова фабрика», повертаємось на Шевченка, Пушкінська, Чорновола і знову їдемо на Паперову фабрику. В 12 годин я на Івана Франка, а о 12:30 я відправляюсь з Паперової фабрики на Івана Франка, а в 13:25 з Івана Франка знову їду на Паперову фабрику. Сьогодні перший день, а там далі може графіки змінять, будуть підлаштовуватись під учнів», - розповідає водій Руслан Прохницький.

«Сьогодні я їхала до школи, завозила дитину, то на тролейбус сподіватись не можна. Тому, що він йшов у ДЕПО, а 23 маршрутка приїхала переповнена», - розповідає Вікторія Антюшко.

За словами начальника міського управління транспорту, спеціально запустили спецрейс з 7 по 9 годину ранку та з 12:00 по 14:00, аби максимально забезпечити довіз дітей до навчальних закладів та в зворотному напрямку. У такому режимі, каже Михайло Грищук, автобуси працюватимуть до кінця тижня, упродовж якого фахівці повинні вивчити пасажиропотік на надати оцінку доцільності існування маршруту.

«Ми продумуємо варіанти покращення підвезення дітей до навчальних закладів. Тому, в період навчального року ми організували тестовий спецпідвіз. Протягом цього тижня два рази на день підвіз до школи та забір учнів, підвіз до Паперової фабрики. Протягом тижня ми будемо дивитися, як надалі організовуватись перед тим, як ми отримаємо нову партію автобусів ми усі ці відпрацювання будемо враховувати», - пояснює начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Михайло Грищук.

Нагадуємо, з 13 серпня 2018 року в Житомирі запустили комунальні автобуси по маршруту 53-С – від Смолянки до силікатного заводу.

Як повідомляв Житомир.info, з 3 вересня влада Житомира вирішила запустити автобус «Паперова фабрика-ЖДУ ім.Франка».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Грищук автобус  
Матеріали по темі