Влада

На нараді в Житомирській обласній лікарні говорили про нюанси медичної реформи

6 September 2018, 17:55

В обласній клінічній лікарні 6 вересня відбулась розширена нарада, на яку запросили лікарів первинної ланки із усієї Житомирщини та голів органів місцевого самоврядування. За словами голови обласної ради Володимира Ширми, впровадження медичної реформи стосується в першу чергу «первинки», і певні нюанси реформи потребують роз'яснень.


«Перше, що ми хочемо - почути лікарів, почути про їх проблеми. Ми запросили департамент охорони здоров’я, департамент фінансів, які пояснюють певні моменти, або ж нададуть відповіді на ті питання, які є якраз в керівників органів місцевого самоврядування. І друге - це показати, чого ми досягли за останні два з половиною роки на рівні нашої обласної лікарні, на нашому третинному рівні, щоб і керівники органів місцевого самоврядування, і лікарі «первинки» знали та бачили можливості нашої обласної лікарні. І за потреби та необхідності могли своїх пацієнтів направляти сюди, щоб вони могли отримати допомогу, яка їм необхідна», - розповідає голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

В обласній лікарні переконують: готові до співпраці із колегами первинної ланки та готові надати усі необхідні консультації. Під час наради медики також показали обладнання та можливості одразу кількох відділень лікувального закладу.

«Перш за все - це необхідність, і ми готові до цього, наблизити високоспеціалізовану медичну допомогу до, власне, пацієнта. Ми готові за потреби первинної ланки, за переліком тих фахівців, а у нас є 41 лікарська спеціальність, ми готові виїхати в райони, куди будуть запрошені пацієнти, які бажають отримати консультації «вузьких» спеціалістів. Ми також готові розказати та максимально спростити направлення пацієнта як до нас в консультативно-діагностичну поліклініку, так і в стаціонар. Ми показуємо 6 підрозділів: це і магнітно-резонансний томограф, це робота комп'ютерного томографа, наш інфарктний центр, наш інсультний центр, відділення терапії для постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, а також нашу сучасну клініко-діагностичну лабораторію», - каже головний лікар обласної клінічної лікарні ім. Гербачевського Богдан Леськів.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській обласній лікарні пояснили, чому виникали проблеми в роботі комунального МРТ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ширма Леськів обласна лікарня  
Матеріали по темі