Економіка

Житомир – одне з трьох міст України, яке повністю переходить на «зелену» енергетику

7 September 2018, 14:25

Мери Житомира, Кам'янця-Подільського та Чорткова підписали меморандум з міжнародною кліматичною організацією 350.org, відповідно до якої взяли на себе зобов’язання поступово переводити енергосистему своїх міст на відновлювані джерела енергії.

Про це 7 вересня під час прес-конференції у Києві повідомила координатор в регіоні Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії від міжнародної кліматичної організації 350.org Світлана Романко – повідомляє «Укрінформ».

«Ми вдячні нашим мерам за те, що вони перші долучилися, зокрема міський голова Житомира вже підписав Меморандум про ціль перевести місто до 2050 року на 100% відновлюваної енергії в енергобалансі міста», - сказала Романко.

Міський голова Житомира Сергій Сухомлин зауважив, що місто у червні 2018 року спільно з 350.org підписало Меморандум про глобальний перехід міста на 100% відновлюваної енергетики.

«Підписання угоди про перехід до 2050 року – це абсолютна реальність. Місто Житомир є підписантом угоди мерів і у нас є обов’язки до 2020 року скоротити викиди CO2 на 20%. Зараз у місті Житомирі працюють міжнародні організації, це Європейський банк реконструкції та розвитку, і ми реалізуємо проект будівництва ТЕЦ на біопаливі, який вже реалізував Кам'янець-Подільський. Також за рахунок гранту Швейцарського бюро співробітництва на днях відбудеться підписання угоди по будівництву ще однієї ТЕЦ на біопаливі. Також естонські інвестори будують велику ТЕЦ і ще одна ТЕЦ проходить конкурс. Чотири ТЕЦ дадуть місту Житомиру приблизно 100 МВт теплової енергії, завдяки якій ми зможемо замістити газ», - сказав Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, відповідно до вимог директиви №2009/28/ ЄС про сприяння використанню енергії з відновлювальних джерел та угоди про Асоціацію між Україною та ЄС затверджено Національний план дій, який передбачає, що частка енергії, отриманої з відновлюваних джерел, до 2020 року досягне 11%, а до 2035 року – 25%.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: енергетика Сухомлин енергія  
Матеріали по темі