Влада

35 депутатів Житомирської облради підтримують запровадження в школах уроків «Християнської етики»

12 September 2018, 12:45

Житомирська облрада проголосувала за направлення до Верховної Ради та Міністерства освіти і науки звернення щодо запровадження викладання релігійних предметів у всіх навчальних закладах.

Проект рішення з відповідним зверненням, яке підготував голова регламентної комісії, керівник фракції ВО «Свобода» Сидор Кізін, розглядали на позачерговій сесії обласної ради 12 вересня.

Після бурхливого обговорення голова облради поставив питання на голосування, наголосивши, що це не законодавчий акт, а лише звернення.

«За» проголосували 35 депутатів з 62 присутніх (всього в облраді 64 депутати). Проти звернення, яке передбачає запровадження в школах уроків «Християнської етики» голосували три фракції: ВО «Батьківщина», Опозиційний блок та УКРОП.

Детальніше дивіться у сюжеті

Нагадаємо, депутат Житомирської обласної ради Сидір Кізін під час позачергової сесії 12 вересня заявив, що Рада церков Житомирщини підтримала впровадження уроків «Християнської етики» в школах.

Як повідомляв Житомир.info, в квітні цього року Львівська міська рада за ініціативи депутатів від ВО «Свобода» проголосувала за звернення до міністра освіти і науки щодо запровадження в усіх навчальних закладах обов’язкового предмету «Християнська етика».

У статті 35 Конституції України зазанчено: «Церква i релiгiйнi органiзацiї в Українi вiдокремленi вiд держави, а школа - вiд церкви. Жодна релiгiя не може бути визнана державою як обов'язкова».

Увересні 2011 року тоді ще депутат Житомирської обласної ради від «Фронту Змін» Геннадій Зубко заявляв про необхідність впровадження факультативного курсу з християнської етики у всіх навчальних закладах Житомира, тому що «християнська етика – це основа для об’єднання і створення перспективи розвитку держави».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кізін рада церков християнська етика сесія обласна рада  
Матеріали по темі