Влада

Рада церков Житомирщини підтримала впровадження уроків «Християнської етики» в школах, - Кізін

12 September 2018, 10:31

На позачерговій сесії Житомирської облради будуть розглядати питання про «Християнську етику» в школах.

Про це повідомив на сесії 12 вересня голова фракції ВО «Свобода», ініціатор звернення Сидор Кізін.

«У нас сьогодні в порядку денному є проект рішення зі зверненням щодо запровадження в школах «Християнської етики» і є звернення ради церков, яка підтримала цю пропозицію», - повідомив Сидор Кізін.

Він попросив надати слово для виступу представнику Ради церков Житомирщини.

«Можна ввести просто «Етику», але треба, щоб це було діяльне і авторитетне… Звертаємося до вас з проханням підтримати це звернення, щоб наші діти могли мати якесь підґрунтя, бо завше більшість молоді каже: «Чому ви нам цього це сказали», бо Боже слово є підтримкою для багатьох у важкий час. Бачимо, як сьогодні Європейський Союз відмовляється від християнства, зникає християнство, заявляється атеїзм, а за ним може прийти іслам», - сказав представник Ради церков протоієрей Віталій Сидорук.

Цей виступ збурив активістів, які зібралися біля трибуни, щоб виступити перед початком розгляду питань порядку денного.

На сесії присутні 62 депутати з 64.

Детальніше дивіться у сюжеті

Нагадаємо, у порядку денному позачергової сесії облради було 30 питань.

Як повідомляв Житомир.info, в квітні цього року Львівська міська рада за ініціативи депутатів від ВО «Свобода» проголосувала за звернення до міністра освіти і науки щодо запровадження в усіх навчальних закладах обов’язкового предмету «Християнська етика».

У статті 35 Конституції України зазанчено: «Церква i релiгiйнi органiзацiї в Українi вiдокремленi вiд держави, а школа - вiд церкви. Жодна релiгiя не може бути визнана державою як обов'язкова».

Увересні 2011 року тоді ще депутат Житомирської обласної ради від «Фронту Змін» Геннадій Зубко заявляв про необхідність впровадження факультативного курсу з християнської етики у всіх навчальних закладах Житомира, тому що «християнська етика – це основа для об’єднання і створення перспективи розвитку держави».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сесія обласна рада рада церков Кізін  
Матеріали по темі