Влада

Житомирська область – серед аутсайдерів щодо виконання ремонтних робіт на дорогах, – Укравтодор

12 September 2018, 16:32

На сьогодні в середньому по Україні виконано робіт з будівництва та ремонту доріг на 63% від запланованого.

Про це 12 вересня сказав голова Державного агентства автомобільних доріг України Славомір Новак на засіданні уряду, – інформує Укравтодор.

«Порівнюючи обсяги робіт в цьому році відповідно до аналогічного періоду 2016-2017 років, можемо сказати, що ми маємо хороший результат нашої політики, планування робіт та чіткої взаємодії із підрядними організаціями», - зауважив Славомір Новак.

Так, на поточну дату 2016 року було виконано тільки 14% від запланованих робіт, в 2017 році – на цей час виконали 34 %, цього року – маємо вже 63%.

«Сьогодні ми можемо впевнено говорити про те, що будівельна машина в дорожній галузі працює повним ходом. Це хороший результат, хороша тенденція подальшого розвитку і будівельного ринку, і дорожньої галузі в цілому. В європейських країнах у цей час будівельного сезону середній показник виконання становить близько 70% запланованих робіт. Нам є ще над чим працювати, але ми впевнено рухаємося до середньо-статистичної цифри за європейськими стандартами», - зазначив посадовець.

Також, за його словами, найкраще виконання ремонтних робіт показали Закарпатська — 97%, Кіровоградська — 92%, Запорізька, Волинська, Сумська, Донецька, Тернопільська — 85% області. Найслабші показники: Миколаївська — 17%, Житомирська та Київська — по 24%. Це пов’язано із блокуванням тендерів, затвердженням проектної документації, - інформує Славомір Новак.

Нагадаємо, з метою раціонального використання бюджетних коштів в сезон будівництва доріг у Житомирської області забрали 61,4 млн грн, які Уряд виділяв на ремонт доріг.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії обласної ради 26 липня 2018 року депутати проголосували за направлення до Міністерства інфраструктури та Державного агентства автомобільних доріг звернення щодо звільнення керівника Служба автомобільних доріг у Житомирській області Геннадія Савченка, який проігнорував звіт перед депутатами та пішов у відпустку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Новак Укравтодор дорога ремонт  
Матеріали по темі