Місто

На першому екологічному фестивалі у житомирському гідропарку висадили алею молодих дерев

14 September 2018, 21:41

Озброївшись лопатами та саджанцями, житомирські лісівники відсвяткували своє професійне свято. На заміну враженим хворобою рослинам у житомирському гідропарку висадили алею молодих дерев. До акції «Я люблю ліс» та першого екологічного фестивалю долучились великі житомирські підприємства та небайдужі житомиряни.


«Це дуже велика проблема по всій Україні, а не тільки в нашому гідропарку, бо дуже багато лісів, багато дерев є хворими. Цього року комісія виявила, що 197 дерев потрібно вирізати, бо вони є хворими. У комунального підприємства «Парк» саме на гідропарк не вистачає коштів, щоб це зробити, і тому ми заручились підтримкою лісівників. Ми з ними вирішили: якщо ми зріжемо 197 дерев, то нам потрібно посадити як мінімум 1000 дерев. В цьому році ми зробили такий фестиваль, ми будемо його все більше та більше «розкручувати», і якщо все буде нормально, то це може стати традицією, і ми, можливо, розширимо цей фестиваль до трьох дні, включати туди і спортивний туризм, і різні заходи, в тому числі і для дітей», - розповідає заступник директора КП «Парк» Владислав Савіцький.

Цілими сім’ями житомиряни долучилися до акції «Я люблю ліс» і закликають усіх охочих також саджати молоді дерева.

«Це круто, це надихає, потрібно щось дарувати, дарувати добро. А що ж як не дерево. Дерево дає нам життя, дає нам їжу, дає нам усе. Тому я і вирішив долучитись. Повинен бути всеукраїнський день, коли потрібно дерева садити всім. І, як сказав Довженко, той, хто не посадив дерево повинен платити більший податок на повітря», - вважає житомирянин Олександр Товщик.

Під час відзначення Дня лісівника учасники акції підписали меморандум, за яким зголошуються співпрацювати задля збереження та примноження багатства гідропарку та інших житомирських лісів.

«Ми маємо такий унікальний куточок природи як гідропарк і взяли на себе зобов'язання перед суспільством його поступово покращити. Дискусій може бути багато: хтось буде проти видалення дерев, хтось буде за, хтось може поспілкуватися щодо породного і якісного складу цього прекрасного місця. Підтвердити наміри, що нам небайдужа наша місцина, - в першу чергу саме цю думку лісівники вкладали в цей меморандум. Як буде в подальшому? Сподіваюсь, підприємці, які сьогодні садили разом із нами дерева, також в подальшому будуть долучатись. Цей меморандум відкриває двері до співпраці, щоб зробити Житомир привабливим, яскравішим, зеленішим для містян та гостей міста», - каже начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Курінський.

Після висадки нової алеї дерев у житомирському гідропарку розпочався перший екологічний фестиваль зі святковою програмою.

Як повідомляв Житомир.info, в серпні 2017 року гідропарк вже зачищали від аварійних дерев: видалили близько 100 дерев, які визнали аварійним ще в 2016 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліс дерево дерева гідропарк  
Матеріали по темі