Події

У квартирі на 11 поверсі в Житомирі під час газозварювальних робіт сталася пожежа

15 September 2018, 18:07

У Житомирі сталася пожежа в багатоповерхівці.

Про це повідомляє прес-служба управління ДСНС України в Житомирській області.

15 вересня, об 11:23, до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в квартирі на одинадцятому поверсі одинадцятиповерхового житлового будинку в м. Житомир.

У прес-службі ДСНС Житомир.info уточнили, що пожежа сталася у будинку на провулку Червоному.

Господар, робітники, які проводили газозварювальні роботи в квартирі та мешканці сусідніх помешкань вийшли самостійно на сходову клітину. Прибувши на місце події рятувальники евакуювали 5 чоловік на свіже повітря.

Аби працювати в сильно задимленому середовищі, бійці ДСНС застосували апарати для захисту органів дихання. Коли ж змогли потрапити в оселю, з’ясувалося, що площа пожежі складає близько 14 кв. м. Загоряння сталося у приміщенні, де проводилися газозварювальні роботи. А осередком займання був балон з ацетиленом, що лежав на підлозі та тлів. Швидкому розповсюдженню вогню сприяв доступ кисню через відкрите вікно та зберігання в приміщенні горючих матеріалів. Бійці ДСНС оперативно закрили вентиль балону та охолодили його водою. Рятувальники логалізували пожежу і тільки після цього відкрили вікна та двері для провітрювання приміщення. Ліквідувати загорання вдалося о 12:08.

Вогнем знищено домашні речі. Внаслідок надзвичайної події ніхто не постраждав. Причина пожежі наразі встановлюється.

Нагадаємо, упродовж минулої доби, 14-15 вересня, в Житомирській області зафіксовано п’ять пожеж.

Як повідомляв Житомир.info, 12 вересня на 1-му провулку Комунальному у Житомирі рятувальники гасили пожежу в будинку, в якому безхатьки розводили багаття.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС  
Матеріали по темі