Суспільство

​На полігоні під Житомиром завершилися змагання на кращу артилерійську батарею ДШВ

17 September 2018, 09:49

15 вересня на загальновійськовому полігоні Десантно-штурмових військ під Житомиром завершилися змагання на кращу артилерійську батарею Десантно-штурмових військ.

Про це 15 вересня повідомила прес-служба 95 окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України.

«Протягом шести днів під пекучим сонцем артилерійські батареї п’яти бригад ДШВ доводили свою злагодженість та звання бути кращими в Десантно-штурмових військах. Змагання проводились в чотирьох номінаціях: тактична, індивідуальна зі стрільби та управління вогнем, фахова та спортивна. Головні критерії оцінки – влучність стрільби, правильність та швидкість відпрацювання всіх тактичних елементів. Також оцінювались злагодженість батареї, практичні навички офіцерів при виконанні ними залікових вогневих завдань з бойовою стрільбою, виконання залікових завдань на імітаційних засобах, готовність особового складу витримувати фізичні навантаження», - йдеться у повідомленні.

Змагання розпочалися із виконання офіцерами індивідуальних залікових завдань з використанням штатної техніки та артилерійських імітаційних засобів.

«Найвидовищніший та найвідповідальніший етап змагань – бойова стрільба батарей. Гуркіт бойових машин та ревіння моторів, постріли гармат та відлуння вибухів – це справжня артилерійська симфонія, під яку учасники змагань виборюють перемогу. Зайвого часу на те, щоб задуматися немає – кожні 2-3 хвилини командир батареї, визначивши координати, дає команду на відкриття вогню та зміну вогневих позицій. І в цьому шаленому вихорі доповідь, яка надає сили – «ціль уражено», - інформує прес-служба.

«В цілому по техніці, по людям проблем немає, особовий склад показав високі результати. Тим більше, що всі артилеристи пройшли війну на Сході України», – розповідає заступник командувача Десантно-штурмових військ – начальник управління ракетних військ та артилерії полковник Сергій Артамощенко.

У спортивній номінації артилеристам довелося подолати смугу перешкод з шести елементів. Бігли зі спорядженням через колеса, повзли під колючим дротом, розбирали та збирали автомат, долали ділянку інженерних загороджень, евакуювали із палаючої бойові машині пораненого побратима та доставили його на ношах до безпечної зони для надання медичної допомоги.

У підсумку перші місця та право представляти Десантно-штурмові війська на змаганнях кращої артилерійської батареї в Збройних Силах України стала самохідно-артилерійська батарея 25 повітрянодесантної бригади, гаубична артилерійська батарея 81 аеромобільної бригади та реактивно-артилерійська батарея 80 окремої десантно-штурмової бригади. Тепер вони будуть готуватися до наступних змагань на звання «кращої артилерійської батареї в Збройних Сила України», що відбудуться незабаром в смт. Дівічки, - повідомляєпрес-служба 95 ОДШБ.

У 2017 році самохідно-артилерійська батарея 25 повітрянодесантної бригади представляла десантно-штурмові війська на конкурсі кращої артилерійської батареї в Збройних Сила України та зайняла друге місце.

«У мене склалося дуже позитивне враження від рівня підготовки артилеристів. Ці змагання є чудовою нагодою для артилеристів десантних бригад побачити своїх колег у роботі, обмінятись досвідом, продемонструвати свій професійний рівень та закріпити практичні навички у володінні штатним озброєнням та військовою технікою. Всі артилерійські батареї, які приймали участь у змаганнях, продемонстрували високий рівень навченості та готовності до виконання не тільки навчальних, а й бойових завдань», – зазначив командувач Десантно-штурмових військ генерал-лейтенант Михайло Забродський.

Усі призери отримали почесні грамоти та кубки від командувача Десантно-штурмових військ.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні цього року танкісти житомирської 95-ї бригади завоювали «срібло» в боротьбі за першість серед бригад ДШВ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДШВ 95 бригада артилерія  
Матеріали по темі