Події

У Житомирській області правоохоронці затримали групу бурштиношукачів з приладдям та добутим камінням

17 September 2018, 15:04

Минулих вихідних поліцейські управління захисту економіки ДЗЕ Нацполіції, місцевого ВП ГУНП спільно з УСБУ на Олевщині припинили функціонування чергової нелегальної копальні, де «трудилися» троє старателів.

Про це 17 вересня інформує прес-служба ГУ Нацполіції в Житомирській області.

«Днями чергову групу буштиношукачів-нелегалів було виявлено та затримано неподалік с. Перги Олевського району. З організованої ними незаконної копальні правоохоронці вилучили потужну мотопомпу, комплект старательського приладдя та щойно видобуте сонячне каміння. Усі копачі – жителі м. Олевська віком 29-ти та 34-х років. За вказаним фактом нині триває досудове розслідування. Загалом упродовж 8 місяців п.р. на Житомирщині зареєстровано 100 кримінальних проваджень за фактами порушення правил охорони або використання надр (бурштинові копальні). До суду вже направлено 37 обвинувальних актів відносно 67 осіб. За чинним законодавством подібні протиправні дії караються значними сумами штрафів (від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 22 серпня 2018 року на околиці Житомира правоохоронці «накрили» підпільний цех з обробки бурштину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бурштин поліція Олевський район  
Матеріали по темі