Суспільство

У Житомирській області боржники-аліментники вже відробили для власних дітей майже 50 тис. грн

25 September 2018, 16:11

У Житомирській області злісні неплатники аліментів працюють на суспільно корисних роботах, а усе зароблене перераховується їхнім дітям. За 7 місяців аліментники таким чином заробили більше 46 тис. грн.

Про це 25 вересня повідомило головне територіальне управління юстиції у Житомирській області.

З 6 лютого 2018 року в Україні законодавчо впроваджено новий вид адміністративних стягнень з неплатників аліментів – суспільно корисні роботи. На відміну від громадських, вони оплачувані. Кошти, отримані боржником за виконання такої роботи, автоматично перераховуються на відповідний рахунок відділу державної виконавчої служби для подальшого погашення аліментної заборгованості.

«Чимало злісних неплатників аліментів Житомирщини уже відчули силу закону на собі. 67 таких боржників відпрацювали на суспільно корисних роботах, а усі зароблені ними кошти – понад 46 тисяч гривень – отримали їхні діти», - інформують в управлінні юстиції.

Тут також наголошують, що ухилення особи від суспільно корисних робіт, що передбачено другим пакетом законів «Чужих дітей не буває», тягне адміністративний арешт строком до 10 діб. Крім того, у випадку злісного ухилення від суспільно корисних робіт, боржників притягнуть до кримінальної відповідальності у вигляді позбавлення волі на строк до двох років.

Нагадаємо, в середині вересня начальник управління державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції у Житомирській області Петро Данилишин зазначав, що з початку 2018 року державні виконавці винесли 411 подань про оголошення у розшук боржників-аліментників.

Як повідомляв Житомир.info, з початку 2018 року державні виконавці в Житомирській області стягнули на користь дітей 159 млн 393 тис. 216 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аліменти боржник заборгованість юстиція  
Матеріали по темі