Влада

Київську адвокатку хочуть засудити за заволодіння правами ТОВ вартістю 81 млн грн, яке вона перереєструвала в Житомирській області

26 September 2018, 09:30

Прокурор Житомирщини Любомир Війтович повідомив столичному адвокату про підозру у протиправному заволодінні корпоративними правами та нерухомістю товариства вартістю понад 81 млн грн.

Про це Житомир.info 26 вересня повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Жителька міста Києва, 41-річна адвокат, підозрюється у тому, що підробила офіційні документи та, використовуючи підроблені офіційні документи, за попередньою змовою з групою осіб, протиправно заволоділа корпоративними правами та нерухомістю товариства з обмеженою відповідальністю ринковою вартістю понад 81 млн грн. Злочинну діяльність викрито та припинено завдяки спільним професійним діям правоохоронних органів, за оперативного супроводження Управління захисту економіки в області ДЗЕ Нацполіції України», - повідомляє прокуратура.

У прес-службі прокуратури області Житомир.info уточнили, що товариство немісцеве, однак юристка використовувала Житомирську область для фальсифікації документів.

За результатами досудового розслідування прокурор Житомирської області Любомир Війтович 17 вересня 2018 року повідомив адвокатці про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 206-2, ч.ч. 3, 4 ст. 358 КК України. 21 вересня прокуратурою області подано до суду клопотання про дозвіл на затримання підозрюваної з метою приводу її до суду для обрання запобіжного заходу. Санкція даної статті передбачає покарання: позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Наразі у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, яке проводить слідчий відділ Головного управління Нацполіції в області, - інформує прес-служба.

Нагадаємо, навесні 2017 судді Коростенського суду в Житомирській області вручили підозру в сприянні привласненню нерухомості в Києві.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирі працює кілька груп квартирних аферистів, які продають наймане житло.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура суд адвокат підроблення  
Матеріали по темі