Місто

Жителі Богунії скаржаться на сміття неподалік будинків, у Житомирській міськраді нарікають на приватний сектор

26 September 2018, 11:15

Гілля, уламки меблів, старі матраци – фото з купою непотребу на вулиці Гетьмана Самойловича (Богунія) у соцмережі опублікував житомирянин Михайло Гнатюк.

«Смітник по вулиці Гетьмана Самойловича біля салону «Ваш стиль», – прокоментував фото Михайло.

У КП «Автотранспортне підприємство 0628», яке займається вивозом сміття у Житомирі, в коментарі Житомир.info зазначили, що майданчик біля сміттєвих контейнерів захарастили мешканці приватних будинків, які розташовані неподалік. Через навал відходів автотранспорт навіть не може під’їхати до сміттєвих контейнерів, аби спорожнити їх.

«Там справа навіть не у переповнених контейнерах. Проблема виникла через жителів приватного сектору, які захарастили територію так, що машина не може під’їхати. Там гілляччя і таке інше – очевидно, що воно привезене з дворів приватних будинків. Видно, хтось під’їхав та просто вивернув причеп з непотребом. Тепер потрібно спецтехнікою спочатку розгребти те гілля, ті рами і все інше. Не так давно ми там усе розчистили, прибрали, а тепер знову те ж саме. Якби люди хоча б складали той непотріб в окреме місце, щоб був доступ до контейнерів. Плануємо у четвер, 27 вересня, там працювати: розчистимося, приберемось», – запевнив директор КАТП 0628 Сергій Колесник.

Заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк, коментуючи ситуацію, закликав мешканців компостувати органічні відходи.

«Обслуговує цей район у нас КАТП 0628. І дійсно, прибирання кругом майданчика входить у тариф вивозу сміття. Інша справа, що жителі приватного сектору замість того, аби компостувати відходи – гілля, бадилля, гнилі фрукти та овочі – звозять їх на наші майданчики. Це неправильно», – наголосив Сергій Кондратюк.

Нагадаємо, в середині серпня цього року житомиряни, обурюючись, постили у Facebook фото переповнених смітників, адже за деякими адресами непотріб не вивозився протягом тижня.

У КП «Автотранспортне підприємство 0628» Житомирської міської ради пояснювали, що ситуація виникла через відсутність водіїв автотранспорту, яким вивозиться сміття.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сміття смітник непотріб КАТП  
Матеріали по темі