Здоров'я

Коментар лікаря ЦПМСД: чи можуть житомиряни викликати педіатра додому, коли у дитини температура

26 September 2018, 16:11

25 вересня у соціальній мережі Facebook серед житомирських батьків «розгорілася» дискусія стосовно того, чи можна у зв’язку з медичною реформою викликати додому педіатра, до хворої дитини.

Більшість батьків обурюється тим, що їм потрібно з дитиною, у якої температура, їхати в поліклініку на прийом до лікаря та стояти в черзі.

5bab85645f21a_original.jpg

За поясненням щодо ситуації, яка виникла серед місцевих батьків, 26 вересня Житомир.info звернувся до заступника головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги міста Житомира Людмили Зайцевої.

«Виклики додому ніхто не відміняв, але в той же час лікар має право визначитися – іти йому на виклик чи ні. Коли батьки викликають через реєстратора лікаря додому, і реєстратор не бачить обов’язкової причини виклику педіатра (тому що температура 37, кашель), він такі виклики все ж переадресовує на лікаря. Вже лікар, у спілкуванні з батьками, вирішує – потрібно цей виклик дома обслуговувати чи можна батьків запросити з дитиною на прийом в поліклініку. Тому що ні для кого не секрет, що поки лікар буде обслуговувати один виклик – в поліклініці він зможе прийняти 5, а то й 6 дітей. Друге, оскільки на сьогоднішній день пацієнт має право вільно вибрати будь-якого лікаря, то при заключенні декларацій з усіма батьками проговорюються такі моменти – чи згодні вони на певні умови. Наголошу, що лікарі, які заключають декларації зі своїми пацієнтами, надають їм свої телефони», - зазначила Людмила Зайцева.

Нагадаємо, з 1 жовтня 2018 року змінюється техніка забору крові у дітей: з пальця не братимуть, лише з вени.

13 вересня Людмила Зайцева коментувала, чи можуть невакциновані діти відвідувати навчальні заклади Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські лікарі розповіли про зручності сервісу «Поліклініка без черг» та пояснили, як відміняти електронний запис.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Зайцева лікар педіатр  
Матеріали по темі