Події

Спроба обігріти власну оселю для жителя Житомирської області закінчилася реанімацією

27 September 2018, 13:17

У Житомирській області чоловік потрапив до реанімаційного відділення, отруївшись чадним газом.

Про це 27 вересня повідомив головний спеціаліст управління цивільного захисту населення Житомирської облдержадміністрації Микола Мінчук.

Він зазначає, що з настанням осені та пониженням температури повітря не обходиться без повідомлень про отруєння людей продуктами згоряння. Найбільша кількість таких нещасних випадків трапляється через порушення громадянами правил користування пічним опаленням та під час використання газу в побуті. Такий випадок, зокрема, стався 26 вересня в Овруцькому районі.

«На лікарняне ліжко потрапив 58-річний мешканець села Збраньки. Чоловік розтопив піч і ліг спати. Ймовірно, не відкрив повністю заслінку печі, в наслідок чого дим розповсюдився по кімнаті. Постраждалого з отруєнням чадним газом було госпіталізовано до реанімаційного відділення лікарні. Наразі встановлюються остаточні причини події», - інформує Микола Мінчук з посиланням на райдержадміністрацію.

Попереду опалювальний сезон. Тож управління цивільного захисту населення ОДА закликає жителів області дотримуватись правил безпеки при використанні пічного та газового опалення.

Управління УДСНС в Житомирській області повідомляє також про загоряння 26 вересня дахів трьох сільських будинків, де використовували пічне опалення.

Як повідомляв Житомир.info, уночі 26 вересня у місті Коростишів Житомирської області загорівся будинок на два поверхи. Причиною загоряння найімовірніше став камін, який затопили господарі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: опалення пічне опалення піч отруєння чадний газ газ  
Матеріали по темі