Влада

Житомирська міськрада дозволила продати на аукціоні колишній витверезник та дитсадок, а магазин «АТБ» поки почекає

27 September 2018, 21:47

На сесії Житомирської міської ради 27 вересня депутати розглянули одразу три питання про приватизацію комунальних приміщень на аукціоні.

Першим народні обранці розглядали питання приватизації приміщення колишнього витверезника. Депутат Наталія Леонченко висловила рекомендацію щодо створення центру детоксикації на базі закладів охорони здоров’я.

«Те, що ми ліквідували сам витверезник – добре це чи погано, але ми його ліквідували. Але питання надання детоксикаційної допомоги все одно стоїть. І звісно, нам потрібно це продумати в організації лікарняного простору і якимось чином це вирішити», - сказала Наталія Леонченко.

Мер Сергій Сухомлин дав доручення вирішити це питання, а депутати підтримали рішення про продаж на електронному аукціоні приміщення по пров.Успенському, 8: «за» проект рішення в цілому проголосували 27 депутатів міської ради.

Після цього депутати перейшли до розгляду питання про приватизацію приміщення на вул.Небесної сотні, 54, де зараз розташований магазин «АТБ». Член фракції ВО «Свобода» Сергій Оніщук висловив ряд претензій до орендаря: порушення норм при будівництві розвантажувальної рампи та торгівля алкоголем в нічний час. Він також припустив, що після ухвалення рішення про приватизацію приміщення саме власники «АТБ» стануть переможцями аукціону. Однак, це спростував міський голова Сергій Сухомлин.

«Орендує це приміщення компанія, засновником якої є, якщо не помиляюсь, офшор. Не буду називати, який, але офшор. По новому законодавству приватизація компаніями, засновниками яких є офшор, неможлива. Визначайтесь хто за, хто проти і голосуємо», - закликав Сергій Сухомлин.

Проект рішення підтримали усього 18 з 29 присутніх депутатів, а мінімальна кількість голосів для прийняття рішення – 22.


Наступним було питання про виставлення на аукціон приміщення недіючого ДНЗ №54 на бульвар Старий, 22 з умовою – без зміни призначення.

Рішення прийнято одноголосно – всі 29 присутніх були «за».

Як повідомляв Житомир.info, ще у серпні 2018 з'явився проект рішення сесії міськради про продаж з аукціону будівлі Центру детоксикаційної допомоги – колишнього медвитверезника, розташованого у провулку Успенському. 20 вересня були оприлюднені проекти рішень сесії щодо надання дозволу на приватизацію шляхом продажу на електронному аукціоні об’єктів соціально-культурного призначення територіальної громади міста Житомира: будівлі недіючого дошкільного навчального закладу №54 з допоміжною господарською спорудою за адресою: м. Житомир, бульвар Старий, 22 загальною площею 761,0 кв. м: окремого майна - приміщення магазину територіальної громади міста Житомира загальною площею 1049,1 кв. м, розташованого за адресою: м. Житомир, вул. Небесної Сотні, 54..

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міська рада сесія приватизація аукціон приміщення  
Матеріали по темі