Влада

​Влада Житомира збирається продати на аукціоні старий дитсадок площею 760 кв. м та магазин на 1000 кв. м

20 September 2018, 16:45

Приміщення недіючого дитсадка у парку культури та відпочинку Житомира та магазину у п’ятиповерхівці по Небесної сотні хочуть віддати під приватизацію шляхом викупу.

Відповідні проекти рішення сесії Житомирської міської ради опублікували 20 вересня.

У першому фігурує будівля недіючого дошкільного навчального закладу №54 з прибудовою (бульвар Старий, 22), у другому - приміщення магазину за адресою: м. Житомир, вул. Небесної Сотні, 54.

Так, депутатам міськради запропонують внести доповнення в додаток до рішення сесії від 26 червня 2018 року №1092 та надати дозвіл на приватизацію шляхом продажу на електронному аукціоні об’єктів соціально-культурного призначення територіальної громади міста Житомира, а саме:

  • Будівлі недіючого дошкільного навчального закладу №54 з допоміжною господарською спорудою за адресою: м. Житомир, бульвар Старий, 22 загальною площею 761,0 кв. м (в т.ч. допоміжна господарська споруда 10,5 кв. м), яка перебуває на балансі департаменту освіти Житомирської міської ради зі збереженням профілю діяльності об’єкта як дошкільного навчального закладу;
  • Окремого майна - приміщення магазину територіальної громади міста Житомира загальною площею 1049,1 кв. м, розташованого за адресою: м. Житомир, вул. Небесної Сотні, 54, яке перебуває на балансі КП «ВЖРЕП №15».

У разі приватизації управління освіти (тепер департамент) втратить право постійного користування земельною ділянкою, на якій розміщений дитсадок дореволюційної побудови.

Нагадаємо, 29 серпня 2018 через електронний аукціон за 9 млн грн продали дореволюційну будівлю колишньої стоматполіклініки у центрі Житомира. Її власником став 26-річний Дмитро Котляр. Він має зберегти профіль об’єкта та вигляд будівлі.

У серпні 2018 року влада шукала орендаря для приміщення дитсадка №54 на Старому бульварі для розміщення приватного дошкільного навчального закладу.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 26 червня 2018 року депутати в чотири рази скоротили перелік об’єктів комунальної власності Житомира, що підлягають приватизації у 2018 році, та проголосували за продаж на електронному аукціоні приміщення стоматологічної поліклініки по вул.Велика Бердичівська, 33 і нежитлових приміщень на вул.Мала Бердичівська, 4. 24 липня цього року в Україні офіційно розпочалась мала приватизація і перший об’єкт в системі ProZorro.Продажі – приміщення недіючої стоматполіклініки в центрі Житомира. Мер Житомира Сергій Сухомлин на сесії міської ради 26 липня говорив про значну зацікавленість цим об’єктом нерухомості та повідомив, що балансова вартість приміщення стоматполіклініки була близько 400 тис. грн, а після переоцінки вона збільшилася в 10 разів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: приватизація дитсадок аукціон  
Матеріали по темі