Влада

У геріатричному пансіонаті під Житомиром не поліпшували умови проживання підопічних та занижували його вартість

28 September 2018, 11:05

Ревізія Житомирського геріатричного пансіонату, який працює в селі Іванівка Житомирського району, виявила порушення на загальну суму 605 тисяч гривень.

Про результати перевірки за 6 років 28 вересня повідомила прес-служба управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Під час проведення ревізії фінансово-господарської діяльності Житомирського геріатричного пансіонату Житомирської обласної ради за період з 1 січня 2012 по 30 квітня 2018 року фахівці управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області виявили порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму 605,3 тис. грн. Аудитори встановили, що отримані від органів Пенсійного фонду України та соціального захисту населення кошти частково використано не на поліпшення умов проживання підопічних, як це передбачено законодавством, а на інші потреби пансіонату (виділено редакцією). Сума цього порушення – 274,1 тис. грн», - поінформувало управління.

Через придбані та списані продукти харчування, які не передбачені натуральними добовими нормами, та внаслідок їх завищення зайво витрачено 202,8 тис. грн. Крім того, заниження живої ваги тварин на підсобному господарстві призвело до недоотримання виходу м’яса на загальну суму 34,7 тис.грн, - повідомляють в Держаудитслужбі.

При оплаті комунальних послуг покрито видатки сторонніх юридичних осіб на загальну суму 39,3 тис. грн. Також зайво сплачено підрядним організаціям 32,7 тис. грн за технічне обслуговування та ремонтно-будівельні роботи. Серед інших виявлених порушень: зайво сплачений єдиний соціальний внесок, занижена вартість проживання підопічних, завищений тарифний розряд лікарю без підтверджуючих документів, зіпсовані лікарські засоби (через сплив терміну придатності). Це призвело до втрат на 21,5 тис. грн, - йдеться в публікації.

«За порушення законодавства з фінансових питань на посадову особу складено протокол про адміністративне правопорушення, ще три протоколи складено за порушення законодавства про закупівлі. Директору пансіонату надіслано обов’язкові вимоги щодо усунення виявлених ревізією порушень. До установи застосовано заходи впливу у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства з вимогою про усунення цих порушень та зупинення операцій з бюджетними коштами», - резюмує управління Північного офісу Держаудитслужби.

Про результати ревізії поінформовано прокуратуру Житомирської області.

Нагадаємо, що директором Житомирського геріатричного пансіонату є екс-заступник директора комунального підприємства «МФК «Житомир» Юрій Шеремет, який виконував обов'язки керівника з 2 лютого 2018 року.

Як повідомляв Житомир.info, у Довбиському психінтернаті Житомирської області хворих тримають за ґратами в нелюдських умовах, поліція розслідує факт незаконного позбавлення волі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пансіонат інтернат Держаудитслужба ревізія  
Матеріали по темі