Події

На Польовій у Житомирі 29-річний чоловік виніс з храму скриньку з пожертвами, злодія затримали на кладовищі

1 October 2018, 12:25

У Житомирі зреагувавши на «тривожний» сигнал, працівники поліції охорони на кладовищі затримали раніше судимого чоловіка, який виніс з місцевого храму скриньку з людськими пожертвами та інші речі.

Про це 1 жовтня повідомили у прес-службі ГУ Нацполіції у Житомирській області.

«Близько 18 години на централізований пульт управління поліції охорони в області надійшов сигнал про спрацювання «тривожної кнопки» в одній з житомирських церков. Буквально за кілька хвилин до храму прибув черговий наряд правоохоронців. Від охоронника стало відомо, що один з відвідувачів церкви вихопив і виніс з приміщення коробку з жертовними грошима. Під час обстеження прилеглої до храму території, на кладовищі у кущах, поліцейські помітили підозрілого чоловіка, який похапцем чимось набивав кишені. Як виявилось кількома хвилинами згодом – гривневими купюрами та монетами з викраденої жертовної скриньки. Також поряд з чоловіком були знайдені й інші речі з церкви», - йдеться у повідомленні.

За таких обставин на місце події була викликана слідчо-оперативна група Житомирського відділу поліції.

«Як з’ясувалось, затриманим за підозрою у вчиненні злочину виявився 29-річний місцевий житель, який раніше уже притягувався до кримінальної відповідальності. Для встановлення усіх обставин чоловіка доставили до поліційного відділу. Попередня правова кваліфікація події – ст.186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. За відкрите викрадення майна, відповідно до чинного законодавства, затриманому може загрожувати покарання від штрафу і аж до позбавлення волі строком до 4 років», - поінформували у поліції.

Як слово відомо Житомир.info, житомирянин пограбував церкву на вулиці Селецькій.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч на 8 січня 2018 року двоє невідомих пограбували Свято-Михайлівський кафедральний собор у Житомирі. За попередньою інформацією, напад на храм стався близько 3-ї ночі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція ГУНП церква злодій  
Матеріали по темі