Влада

Верховна Рада отримала проект постанови про нові межі райцентру Овруч Житомирської області

1 October 2018, 12:45

Територію райцентру Овруч збираються збільшити на 105,7 га за рахунок землі прилеглих сіл.

28 вересня у Верховній Раді зареєстрований проект постанови «Про зміну і встановлення меж міста Овруч Овруцького району Житомирської області», поданий Кабінетом міністрів.

«Змінити межі міста Овруч Овруцького району Житомирської області, збільшивши територію міста на 105,68 гектара земель, у тому числі за рахунок 37,23 гектара земель, що перебувають у віданні Підрудянської сільської ради, 12,49 гектара земель – Гладковицької сільської ради, 7,64 гектара земель – Кирданівської сільської ради, 48,32 гектара земель – Черепинської сільської ради Овруцького району, водночас передавши 6,42 гектара земель, що перебувають у віданні Овруцької міської ради, а саме 1,24 гектара земель у відання Підрудянської сільської ради, 1,31 гектара земель – Гладковицької сільської ради, 0,9 гектара земель – Кирданівської сільської ради, 2,97 гектара земель – Черепинської сільської ради Овруцького району, та затвердити територію міста Овруч загальною площею 986,43 гектара», - зазначається у проекті постанови ВРУ.

Проект акта розроблено Мінрегіоном на виконання доручення віце-прем’єр-міністра України – міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Зубка Г.Г. від 24.05.2018 № 19707/1/1-18 до листа Житомирської обласної державної адміністрації від 04.05.2018 № 2599/45/2-18.

«Житомирська облдержадміністрація звернулась до Кабінету міністрів України з пропозицією щодо зміни і встановлення меж міста Овруч Овруцького району Житомирської області, оскільки відповідна зміна меж міста Овруч зумовлена розвитком міста та необхідністю розміщення об’єктів промислового та житлового будівництва, комунального господарства», - йдеться у пояснювальній записці до проекту.

1 жовтня проект постанови був направлений на розгляд парламентського Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування.

Нагадаємо, питання про зміну меж райцентру Овруч Житомирська обласна рада розглядала ще у 2012 році. На сесії 7 червня 2012 року був затверджений проект землеустрою щодо зміни та встановлення меж м.Овруч; 16 серпня цього ж року обласна рада погодила проект землеустрою та звернулася з проханням до Верховної Ради України затвердити територію м. Овруча у встановлених межах загальною площею 986,4297 га.

Обласна рада нового скликання своїм рішенням від 22 грудня 2016 року скасувала вищезазначені рішення та прийняла нове: погодити проект землеустрою щодо встановлення (зміни) меж міста Овруча за рахунок земель Підрудянської, Гладковицької, Черепинської та Кирданівської сільських рад Овруцького району Житомирської області; звернутися з поданням до Верховної Ради України про встановлення (зміну) меж м. Овручазагальною площею 986,4297 га.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії Житомирської міської ради 4 квітня 2017 року депутати проголосували за надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо встановлення (зміни) меж Житомира.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВРУ Овруч земля  
Матеріали по темі