Місто

У Житомирі не знайшлося охочих робити «острівці безпеки» на проспекті Незалежності, буде новий тендер

3 October 2018, 16:32

Тендер на будівництво острівців безпеки для пішоходів по проспекту Незалежності у Житомирі не відбувся через відсутність пропозицій.

Про це йдеться на сторінці закупівлі у ProZorro.

Закупівля була оголошена 20 вересня 2018 року, пропозиції приймали до 27 вересня. Замовник - виконавчий комітет Житомирської міської ради, очікувана вартість пропозиції – 609,3 тисячі гривень.

Згідно з технічними вимогами, до грудня 2018 року виконавець мав влаштувати 9 острівців безпеки з двох видів плитки - тротуарної й тактильної, тротуари з бетону і тротуарної плитки, а також нанести на об’єкти розмітку. Для підтвердження спроможності виконувати такі роботи він мав надати довідку про наявність обладнання та кваліфікованого персоналу.

Торги відмінив не замовник, а система закупівель через брак пропозицій, - уточнив у коментарі Житомир.info заступник міського голови Житомира Дмитро Ткачук.

«Насправді це вже другий тендер з облаштування «острівців безпеки», його ніхто не відміняв, він просто завершився без результату, тому таке формулювання. Це не якесь адміністративне рішення і нам це вже не треба, система його відмінила сама. Тому закликаємо підприємців брати участь, бо штука для міста потрібна. Зрозуміло, набагато простіше і швидше для підрядника гнати асфальт «сплошняком», ніж займатися такими, більш дрібними речами, де не така велика мережа і, відповідно, заробітки. Безумовно, ми продовжуємо шукати підрядника і будемо оголошувати ще один тендер», - прокоментував Дмитро Ткачук.

Нагадаємо, в липні 2017 року Дмитро Ткачук розповідав, що «острівці безпеки» будуть робити по двох найширших дорогах – проспекті Миру та проспекті Незалежності. Це ділянки, де можуть «переоцінити ситуацію» і пішохід, який дійшов до середини дороги, і водій.

«Це дає можливість і водію завідома розуміти зміну організації руху, оскільки 2 метри проїжджого полотна відводиться під сам острівець, і для пішохода, який дійшов до середини дороги, переоцінити ситуацію. У проектах закладено, що острівці будуть розширені для того, щоб у майбутньому через них можна було прокласти велопереїзд», - говорив тоді «транспортний» заступник.

У липні 2017 на 19-ти пішохідних переходах на проспекті Миру та проспекті Незалежності на позначення місць, де будуть облаштовані острівці безпеки, нанесли розмітку.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році з бюджету розвитку Житомира виділяли по 35 тис. грн на виготовлення проектно-кошторисної документації на об’єкти «Будівництво острівців безпеки для пішоходів по проспекту Миру в Житомирі» та «Будівництво острівців безпеки для пішоходів по проспекту Незалежності в Житомирі».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ProZorro торги тендер острівець безпеки пішохідний перехід Ткачук  
Матеріали по темі