Влада

​У Житомирі є 65 будинків, в яких передбачено відключення централізованого опалення, - Кондратюк

4 October 2018, 16:26

65 житомирських будинків готові відключитися від централізованого опалення.

Про це 3 жовтняв інтерв’ю Житомир.info сказав заступник мера з питань житлово-комунального господарства Сергій Кондратюк.

«У новому законі про житлово-комунальні послуги сказано, що якщо в будинку 50% і більше квартир має автономне опалення, то споживач має повне право відмовитися від системи централізованого теплопостачання, і є приписочка «відповідно до Порядку». Порядок розробляє Міністерство регіонального розвитку та затверджує на засіданні Кабінету міністрів. Наскільки мені відомо, Мінрегіон Порядок вже розробив, швидше за все найближчим часом ми вже отримаємо порядок відключення. Природно, в зимовий період часу ці роботи проводитися не будуть», - сказав Сергій Кондратюк.

Зі слів заступника мера, зараз у Житомирі є 65 будинків, в яких передбачено відключення централізованого опалення. Однак погано, що немає бажання всіх жителів, - вважає посадовець.

«У нас сьогодні є два будинки, в яких залишилося 1-2 квартири без автономного опалення. Моя думка - якщо процес вже пішов, і більше 50% відключені від опалення, то будинку бажано відходити від централізованого теплопостачання. І потрібно робити виняток в тих будинках, де теплокомуненерго ні в якому разі не може забезпечити комфортний тепловий режим», - сказав Сергій Кондратюк.

Нагадаємо, заступник мера за умови похолодання анонсував початок опалювального сезону 11 жовтня 2018 року, однак пізніше з'явився проект рішення виконкому про підключення систем 17 жовтня.

Інтервю із заступником мера з питань житлово-комунального господарства повністю читайте тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Кондратюк опалення  
Матеріали по темі