Політика

Житомирянин Сергій Кондратюк міг стати нардепом від «Народного фронту», але написав заяву

5 October 2018, 13:38

Житомирянин Сергій Кондратюк після складання депутатського мандата новим членом ЦВК Іриною Єфремовою міг стати народним депутатом від партії «Народний фронт».

4 жовтня Верховна Рада проголосувала про дострокове припинення повноважень народного депутата України Ірини Єфремової «у зв’язку з особистою заявою про складення нею депутатських повноважень». Єфремова була обрана до Верховної Ради по партійному списку, 20 вересня 2018 року Рада проголосувала за її призначення членом Центральної виборчої комісії.

Після складання повноважень Єфремовою, депутатський мандат мав би отримати наступний кандидат у партійному списку «Народного фронту», це Кондратюк Сергій Дмитрович, який проживає у Житомирі й на час парламентських виборів 2014 року був безробітним. Нагадаємо, Кондратюк був депутатом Житомирської обласної ради минулого скликання (2010-2015 рр.), обирався по списку Партії регіонів і був начальником Служби автомобільних доріг Житомирської області.

Скріншот з сайту облради

Втім, народний депутат від Житомирської області з парламентської фракції «Народного фронту» Павло Дзюблик повідомив Житомир.info, що Сергій Кондратюк та наступний за ним у партійному списку Ігор Гоцул написали заяви про відмову від депутатського мандату, а новим нардепом стане Іван Савка з Миколаєва.

Скріншот з сайту ЦВК

Як повідомляв Житомир.info, лише троє з шести нардепів-мажоритарників від Житомирської області проголосували за введення у ЗСУ офіційного вітання «Слава Україні».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ВР нардеп  
Матеріали по темі