Здоров'я

Підозра на сибірську виразку в жительки Житомирської області не підтвердилася, – лабораторний центр

5 October 2018, 16:59

У Коростенському районі Житомирської області 4 жовтня був зареєстрований випадок підозри на сибірську виразку. Хвора жінка, жителька села Білки, знаходиться на стаціонарному лікуванні. Однак попередній діагноз «сибірська виразка (шкірна форма)» не підтвердився.

Про це 5 жовтня повідомила Державна установа «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

Фахівці обласного лабораторного центру спільно з Держпродспоживслужбою області провели епідрозслідування вогнища інфекції та комплекс протиепідемічних і протиепізоотичних заходів. У ході роботи були відібрані проби з довкілля та клінічний матеріал від хворої.

«За результатами досліджень лабораторії особливо небезпечних інфекцій обласного лабораторного центру та референс лабораторії з дослідження особливо небезпечних патогенів Центру громадського здоров’я, результат досліджень матеріалу від хворої найсучаснішим методом полімеразно-ланцюгової реакції від’ємний. Отже, діагноз сибірської виразки не підтверджений», – інформують у лабораторному центрі.

Як повідомляв Житомир.info, 4 жовтня 2018 року до Коростенської лікарні була госпіталізована 35-річна жителька села Білки з підозрою на сибірську виразку (шкірна форма).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сибірка Держпродспоживслужба лабораторний центр сибірська виразка  
Матеріали по темі