Влада

Виконавча служба не виконує рішення суду щодо повернення «Житомиртеплокомуненерго» 293 тис. євро, - Сухомлин

10 October 2018, 11:20

Виконавча служба не виконує рішення суду щодо повернення КП «Житомиртеплокомуненерго» 293 тис. євро і знову арештувала рахунки підприємства.

Про це на позачерговому засіданні міськвиконкому 10 жовтня повідомив мер Житомира Сергій Сухомлин.

«В минулому році по коштам Європейського банку реконструкції і розвитку виконавча служба списала з рахунків теплокомуненерго 293 тисячі євро. Ми вважали, що це було незаконне списання, теплокомуненерго пройшло всі суди, всі інстанції всі виграло і виконавча служба нам повинна повернути 293 тисячі євро на рахунок підприємства, всі суди закінчені, останній був Верховний суд. Майже місяць вони не виконують це рішення, і коли ми почали це питання піднімати в Києві, то так співпало, що на минулому тижні виконавча служба по провадженню 2017 року арештувала нам повністю всі рахунки теплокомуненерго. Декілька днів ми відпрацьовували це питання, я дякую Ігорю Петровичу Гундичу (голова ОДА – ред.), і в них немає вже аргументів, я думаю, сьогодні-завтра повинні вже зняти арешт з рахунків теплокомуненерго», - сказав мер Житомира.

Він ще раз акцентував увагу на збіг обставин: як тільки міська рада починає вимагати повернення коштів на рахунки теплокомуненерго, то відразу арешт рахунків підприємства.

Нагадаємо,в червні 2016 року мер Сергій Сухомлин розповідав про суди з «Нафтогазом»: за позовом компанії виконавча служба блокувала рахунки КП «Житомиртеплокомуненерго», на яких були кредитні кошти ЄБРР. В березні 2018 року Сухомлин повідомляв про рішення апеляційного суду, який зобов’язав відділ примусового виконання рішень департаменту Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України повернути на рахунок КП «Житомиртеплокомуненерго» майже 300 тисяч євро, які стягнули за позовом НАК «Нафтогаз України». 13 липня 2018 року Верховний суд ухвалив рішення відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою Відділу примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції України на ухвалу Господарського суду Житомирської області від 29.01.2018 та постанову Рівненського апеляційного господарського суду від 08.05.2018.

На засіданні міськвиконкому Сергій Сухомлин також повідомив, що питання нових тарифів на тепло будуть розглядати після визначення ціни на газ.

«По тарифам ми будемо розглядати пізніше, коли Кабмін визначиться з ціною на газ. Зараз ми не можемо займатися припущеннями. Коли буде ціна на газ, тоді й будемо розбиратися з тарифами», - наголосив Сухомлин.

Нагадаємо, на початку жовтня цього року заступник мера Сергій Кондратюк говорив, що тарифи на тепло планують підвищити на 4%.

Як повідомляв Житомир.info, на позачерговому засіданні міськвиконкому визначили дату початку опалювального сезону 2018-2019 років у Житомирі – 17 жовтня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: теплокомуненерго суд Сухомлин виконавча служба  
Матеріали по темі