Місто

Вироби з лози і вовни, закарпатські сири та домашні вина – організатори Покровського ярмарку запрошують житомирян на Михайлівську

12 October 2018, 19:43

12 жовтня в Житомирі розпочався запланований раніше Покровський ярмарок.

На вулиці Михайлівській майстри із різних куточків України пропонують свій крам. Тут можна буде придбати українські рушники та вишиванки, гончарні вироби, вироби з дерева, вовни і шкіри, ляльки-мотанки та сувеніри. Окрім цього, на ярмарку працює фудкорт, де житомиряни можуть спробувати страви української кухні.


«У нас сьогодні дуже гарна погода, нас дуже радує тепло, яке вже скоро піде, але поки маємо можливість насолодитись в центрі міста на Покровському ярмарку гарним дійством, святом. З усієї України з’їхались до нас майстри. Є дуже класні вироби із лози з Хуста, є дуже цікаві вироби з дерева з Івана-Франківська, є багато майстрів з Житомирщини, які теж завітали на ярмарок, дуже готувались і радують сьогодні житомирян. Дуже неочікувано було для нас, що, хоч сьогодні п’ятниця, робочий день, але практично з самого ранку уся Михайлівська заповнена. Люди дуже цікавляться тим, що продають майстри. Також дуже цікавляться тим, що привезли до нас із усієї України з цікавої локальної їжі. П’ять сироварів до нас приїхали. Троє з Франківщини, з Закарпаття. Багато класних домашніх вин. Є в нас тут також і риба з Летичева, яку знає, мабуть, уся Україна. Ну, і також дуже смачно готують у нас ковбаски на фудкорті. Тому всіх запрошуємо», – розповідає керівник компанії Інформбюро Ярослав Гапоненко.

Велика кількість майстрів із Рівного, Луцька, Чернівців, Чернігова та Закарпаття свідчить про те, що Житомир задав високу планку проведення подібних заходів, вважають організатори.

«Гарне місце, гарне місто, гарні люди. Приємно, бо я у вас ще не був. Я тут вперше. Хочу показати товар, себе хочу показати. Придбати можна усе, усе, що ви бачите. Вироби власні, майже усе – ручна робота», – каже майстер Ярослав Пригара.

Нагадаємо, на Покрову виконком дозволив ярмарок з пивом та вином.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ярмарок Михайлівська Покрова Покровський ярмарок  
Матеріали по темі