Місто

У Житомирі переможців бюджету участі назвуть після розгляду усіх апеляцій та порушень

12 October 2018, 20:23

На черговому засіданні 12 жовтня члени Координаційної ради з питань бюджету участі в Житомирі більше двох годин з’ясовували: оголошувати переможців проекту бюджету участі чи ні. Зрештою, вивирішили: не називати переможців, а зафіксувати результати голосування. А саме - кількість голосів по кожному проекту на момент завершення голосування.


Результати засідання роз’яснює голова коордради Андрій Шелестюк.

«Маємо п’ять днів на оскарження авторами і на виявлення порушень, про що багато говорили. Є зараз результати голосування, вони зараз на сайті. Усе зафіксовано, проговорено по всіх проектах - малих і великих. Попередній список на даний момент. Тобто, на даний момент коордрада зафіксувала стан речей. Тепер ми чекаємо від авторів проекту, від міської влади, будь-кого фактів можливих порушень положення. Ми їх будемо розглядати. На сьогоднішній день зафіксували (результати голосування). Було багато розмов, щоб сьогодні визначити проекти-переможці, але знову ж таки може бути певна зміна. Ми заклали цю демократичну опцію - правову, автору подати апеляцію. Ми приймаємо будь-яку інформацію, якщо вона достовірна, якщо підтверджена фактами. Це не мають бути плітки, домисли і т.п.», - розповідає голова коордради з питань бюджету участі Житомира Андрій Шелестюк.

Що ж до низки зауважень щодо недосконалості системи онлайн-голосування, то її розробники - Фонд Східна Європа - пообіцяли вже у найближчий вівторок надати списки людей, які будучи незареєстрованими у Житомирі, голосували за проекти бюджету участі.

«Попередньо є згода, що це будуть загальні списки і виокремлені списки людей, які не зареєстровані в Житомирі, - лист-підтвердження, офіційний, від Фонду Східна Європа. Вони розбираються, чому відбувся технічний збій. Також я звернувся з листом до міської ради, щоб вони нам, як Координаційній раді, надали інформацію про всі можливі порушення положення. 18 - 19 жовтня ми маємо отримати адекватні результати і подавати міському голові нашу рекомендацію з визначеними проектами-переможцями», - каже голова коордради з питань бюджету участі Житомира Андрій Шелестюк.

Нагадаємо, станом на 18:00 год. 11 жовтня, коли закрились пункти для офлайн-голосування, за проекти бюджету участі віддали близько 31 тисячі голосів, проголосувало майже 12 тисяч людей, але до опівночі ще можно було голосувати онлайн. Цьогорічними переможцями можуть стати 19 проектів - 8 великих і 11 малих.

Як повідомляв Житомир.info, Координаційна рада з питань впровадження бюджету участі допустила до голосування, яке проходило 1-10 жовтня, 80 проектів. З жовтня студенти фармколеджу масово голосували за 4 проекти бюджету участі, які стосуються мікрорайонів Корбутівки та Мальованки. 4 жовтня під час екстреного засідання Координаційна рада вирішила обнулити голоси, які були подані 3 жовтня за чотири проекти бюджету участі №№ 12, 28, 41 та 73. Також були виявлені махінації під час онлайн-голосування за проекти. 9 жовтня на засіданні бюджетної комісії Житомирської міської ради депутати та секретар міськради сперечалися через зняті голоси за проекти Кропивницьких.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджет участі проект координаційна рада голосування  
Матеріали по темі