Економіка

З початку року виробників та продавців алкоголю в Житомирській області оштрафували на 8 млн грн

22 October 2018, 09:38

З січня по вересень 2018 року за результатами контрольно-перевірочної роботи та на підставі матеріалів правоохоронних та інших контролюючих органів до суб’єктів господарювання Житомирської області, що здійснюють діяльність у сфері виробництва та обігу підакцизних товарів, застосовано 8 млн 183 тис. грн. фінансових санкцій.

Про це 19 жовтня повідомив сектор комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області.

«За результатами заходів, спрямованих на зменшення тіньового обігу підакцизних товарів, за 9 місяців ГУ ДФС у Житомирській області проведено 347 фактичних перевірок, за результатами яких застосовано 7807,6 тис. грн фінансових санкцій. Найбільші суми сплачено за торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних роздрібних цін – 1303,4 тис. гривень, за безліцензійну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами – 221,1 тис. грн, за зберігання алкогольних напоїв немаркованими марками акцизного податку, або з підробленими марками акцизного податку – 85 тис. грн та за реалізацію алкогольних напоїв, тютюнових виробів з порушенням вимог статті 153 Закону України від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР – 81,6 тис. гривень», - інформує податкова.

За матеріалами документальних виїзних перевірок донараховано 119 тис. грн фінансових санкцій за торгівлю алкогольними напоями за цінами, нижчими від встановлених мінімальних роздрібних цін.

На підставі матеріалів, отриманих від ГУ Національної поліції у Житомирській області, до 17 суб’єктів господарювання застосовано майже 95,2 тис. грн. штрафів.

Нагадаємо, за 9 місяців через продаж алкоголю неповнолітнім у Житомирській області підприємцям анулювали ліцензії та оштрафували на 108 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно керівник податкової міліції ГУДФС у Житомирській області розповідав, куди дівають підробний алкоголь.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: штраф податкова алкоголь  
Матеріали по темі