Місто

«Житомиртеплокомуненерго» порахувало нові тарифи після здорожчання газу – підвищення ще на 17%

24 October 2018, 12:57

Комунальне підприємство «Житомиртеплокомуненерго» має намір зміни тарифів на теплову енергію та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для населення.

Відповідне оголошення 24 жовтня оприлюднене на сайті міської ради.

«Комунальне підприємство «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради доводить до відома споживачів інформацію про намір змінити тариф на теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для населення шляхом коригування окремих складових. Метою перегляду тарифів, які встановлені рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради №1079 від 17.10.2018р. є приведення їх до економічно обгрунтованого рівня у зв’язку з ростом ціни на природний газ. Питома вага природного газу в тарифі складає близько 75 %, це у значній мірі впливає на ріст собівартості одиниці послуги та призводить до збиткової діяльності», - йдеться в оголошенні.

tarif-teplo

Зауваження і пропозиції щодо наміру змінити тариф на теплову енергію та на послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води шляхом коригування вартості природного газу приймаються письмово за адресою підприємства: вул. Київська, 48 каб. №5 м. Житомир протягом 10 календарних днів.

Нагадаємо, 25 депутатів Житомирської міської ради підписали звернення до мера Сергія Сухомлина з проханням скликати позачергову сесію через підвищення ціни на газ, але 24 жовтня Сухомлин відповів відмовою і зауважив, що «ще триває процес прорахунку тарифів у відповідності до нової ціни».

Як повідомляв Житомир.info, на засіданні 17 жовтня 2018 року члени Житомирського міськвиконкому проголосували за підвищення тарифу на централізоване теплопостачання для населення на 12,3 %. 19 жовтня Кабмін повідомив про збільшення ціни на газ з 1 листопада 2018 року на 23% і назвав це вимушеним кроком. Після цього прем’єр-міністр Володимир Гройсман нагадав, що місцева влада відповідає за тарифи на житлово-комунальні послуги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: теплокомуненерго тариф опалення  
Матеріали по темі