Суспільство

​Житель Новограда-Волинського сплатив понад 250 тис. грн боргу по аліментах, дізнавшись про штраф у 50%

25 October 2018, 17:58

Державні виконавці «пробудили совість» горе-батька, жителя Житомирської області, який тривалий час не сплачуючи аліменти на утримання неповнолітнього сина, який разом з матір’ю проживає в Польщі.

Про це повідомили в прес-службі Головного територіального управління юстиції у Житомирській області.

«У 2010 році Новоград-Волинський міськрайонний суд надав дозвіл на примусове виконання на території України заочного вироку Районного суду м. Хелм (Республіка Польща), винесеного у серпні 2009 року, щодо стягнення з жителя Новограда-Волинського аліментів в розмірі 1905 гривень НБУ України, що становить 800 злотих Федерації Польщі (за офіційним курсом злотого до гривні станом на 2010 рік), і перераховувати платежі заздалегідь до 10 числа кожного місяця матері дитини разом із відсотками від кожної простроченої суми. Роки йшли, гроші не сплачувалися – борги накопичувалися», - йдеться у повідомленні.

Завдяки примусовим заходам, що передбачені ініційованими Міністерством юстиції змінами в законодавстві, державним виконавцям Новоград-Волинського міськрайонного відділу державної виконавчої служби вдалося стягнути з горе-батька заборгованість, яка за ці роки сягнула понад 212 тисяч гривень. Вони застосували до боржника обмеження права виїзду за кордон, керування транспортним засобом та користування зброєю і внесли чоловіка до Єдиного реєстру боржників. А оскільки той не сплачував аліменти більше трьох років, до нього були застосовані фінансові санкції, відповідно до другого пакету законів #ЧужихДітейНеБуває, у розмірі 50 відсотків від суми заборгованості, що склала понад 106 тисяч гривень.

Результат не змусив себе довго чекати. Чоловік не лише погасив заборгованість, а й частково сплатив штраф у розмірі 42500 гривень, які теж будуть перераховані дитині. Решту коштів стягуватиметься із його заробітної плати.

Нагадаємо, в липні 2018 року в програмі «Діалоги» на Житомир.info заступник міністра юстиції України Світлана Глущенко розповідала про новий закон про аліменти.

Як повідомляв Житомир.info, в середині вересня начальник управління державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції у Житомирській області Петро Данилишин зазначав, що з початку 2018 року державні виконавці винесли 411 подань про оголошення у розшук боржників-аліментників.

З початку 2018 року державні виконавці в Житомирській області стягнули на користь дітей 159 млн 393 тис. 216 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аліменти ГТУЮ борг виконавча служба  
Матеріали по темі