Місто

Паб у Житомирі, в який не пустили на перевірку захисників споживачів, оштрафували на 26 тис. грн

26 October 2018, 10:53

За недопущення до планової перевірки інспекторів Житомирського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в області об’єкт громадського харчування в Житомирі оштрафували на 26 тисяч гривень.

Про це 26 жовтня повідомив сайт головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«Державні інспектори Житомирського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області відповідно до затвердженого річного плану мали намір провести планову перевірку підприємства громадського харчування, але після пред’явлення службових посвідчень та необхідної документації отримали відмову від представника суб’єкта господарювання. Факт недопуску зафіксували правоохоронці, на суб’єкта господарювання склали протокол про порушення Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин». За результатами розгляду справи про порушення законодавства у сфері безпечності харчових продуктів головним державним інспектором Житомирської області винесено постанову про накладення штрафу на суб’єкта господарювання на суму 26061 грн (виділено редакцією). Штрафна санкція у повному розмірі стягнута до державного бюджету», - поінформувала Держпродспоживслужба.

У прес-службі головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області уточнили, що мова йде про один з пабів у Житомирі.

За відмову в допуску посадової особи до здійснення державного контролю оператори ринку несуть відповідальність у вигляді накладення штрафу: у розмірі десяти мінімальних заробітних плат (37230 грн) - на юридичних осіб та розмірі семи мінімальних заробітних плат (26061 грн) – на фізичних осіб-підприємців.

Нагадаємо, у вересні 2018 року набув чинності новий Технічний регламент безпеки іграшок, який передбачає відповідальність за неякісний товар усіх сторін процесу – імпортера, виробника і розповсюджувача (продавця).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: паб штраф Держпродспоживслужба перевірка  
Матеріали по темі