Влада

Уряд звільнив житомирський ФОК «Динамо» від земельного податку на ділянку, де будують багатоповерхівку

26 October 2018, 12:18

Уряд затвердив переліку баз олімпійської та паралімпійської підготовки, об’єкти нежитлової нерухомості яких не є об’єктом оподаткування, переліку баз олімпійської та паралімпійської підготовки, що звільняються від сплати земельного податку.

Відповідну постанову прем’єр-міністр Володимир Гройсман підписав 24 жовтня 2018 року.

У переліках є лише один об’єкт, який знаходиться в Житомирській області – підприємство фізкультурно-оздоровчий комплекс «Динамо», утворене на базі власності Житомирської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо», адреса: м. Житомир, вул. Чуднівська, 113.

Загальна площа нежитлової нерухомості ФОК «Динамо», яка звільняється від оподаткування – 4235,1 кв.м, від сплати земельного податку звільняється ділянка загальною площею 1,4835 га, на якій розміщений ФОК. На публічній кадастровій карті України зазначено, що ця земельна ділянка знаходиться у комунальній власності.

zem-dinamo000

Нагадаємо, ще в жовтні 2017 року зазначена земельна ділянка була не сформована і власника не мала, але на ній почали зводити багатоповерхівку. Тоді ж голова Житомирської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» Леонід Українець у коментарі Житомир.info розповідав, що земельна ділянка належить обласній організації ФСТ «Динамо», а багатоповерхівку хмельницька компанія будує на умовах інвестиційного договору: вони роблять повний капітальний ремонт «Динамо» на 5 млн грн, а для учасників АТО та спортсменів будуть виділятися квартири в новобудові.

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2017 року жителі Корбутівки погрожували перекрити дорогу, якщо житомирська влада не зупинить будівництво за спорткомплексом «Динамо».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: земля ФОК. Динамо КМУ податок  
Матеріали по темі