Події

​До вбивства 34-річного хмельничанина причетні два колишні учасники АТО, один з яких – житель Житомира

26 October 2018, 12:48

Правоохоронці затримали осіб, причетних до вбивства 34-річного хмельничанина Вадима Тимофеєва, тіло якого знайшли у водоймі Коростишівського району ще наприкінці вересня 2018 року. Зловмисниками виявилися двоє чоловіків – житомирянин та мешканець Одещини.

За словами головного поліцейського Житомирщини, обидва - колишні учасники АТО, які раніше були судимі за вчинення злочинів майнового характеру.


«Один з них - мешканець Житомира, інший - мешканець Одеської області. Як би прикро не звучало, але обидва вони колишні учасники АТО. Наш житомирянин взагалі служив у 95-й бригаді, після поранень продовжував службу в «Айдарі» добровольцем. Але це не знімає повної відповідальності за скоєння таких тяжких злочинів. Одна з осіб, яка скоїла цей злочин, раніше була затримана в Одесі за розбійний напад і відпущена на поруки. Після резонансу цієї події, що добровольця затримали, притягують до кримінальної відповідальності. Відпустили на поруки одного з народних депутатів», - розповідає начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко.

Віднайти зловмисників вдалося завдяки правоохоронцям з Луганської області, - каже Вячеслав Печененко.

«Їх затримали за ст.263 - незаконне поводження зі зброєю та вибухівкою. При них була граната і саморобний вибуховий пристрій. Потім, коли ми зв’язалися з луганськими колегами, вони підтвердили, що це наші фігуранти, яких ми вже вели», - каже начальник ГУНП в Житомирській області.

У ході слідчо-розшукових дій з’ясувалось і те, як чоловіки вчиняли злочин та що їх спонукало на це.

«Вони поблизу Миколаєва зупинили автомобіль на іноземній реєстрації, який купив мешканець Хмельницької області, під приводом підвезти їх в напрямку Житомира. По шляху їхнього слідування на одній із заправок купили кави. Вони йому підсипали лікарський засіб, від якого він втратив свідомість. Далі вони спочатку його мобільний телефон здали у ломбард у Вінниці, щоб заправити автомобіль далі. Потім вони довезли його до Житомира, а на околиці Коростишева зв’язали його підручними засобами - шнурками, ременем, і втопили. Далі вони цей автомобіль продали і гуляли на ці кошти. Це не перший у них тяжкий злочин з таким же способом дій. Тобто, підкидання лікарського засобу. Один з таксистів, якому вони до цього вкинули, помер від цього» - повідомив головний поліцейський Житомирщини.

Нині затримані у Житомирі і їм вже повідомили про підозру. Правоохоронці клопотатимуть, аби суд взяв їх під варту без права внесення застави.

«За ст. 208 взяті під варту, їм оголошена підозра і вони будуть відповідати за навмисне вбивство, але інші епізоди їм вже будуть доводитись у процесі досудового слідства», - зазначив начальник ГУНП в Житомирській області Вячеслав Печененко.

Нагадаємо, 25 вересня 2018 в Житомирській області у водоймі знайшли тіло чоловіка, який їхав до Хмельницької області і зник 20 вересня.

Як повідомляв Житомир.info, 8 серпня 2018 року біля Житомира знайшли мертвою 20-річну житомирянку Анну Голубенко, яку майже тиждень розшукували рідні. Підозрюваного у вбивстві студентки затримали менш ніж за добу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вбивство вбивця АТОшник поліція Печененко  
Матеріали по темі