Події

​Поліція відкрила кримінальне провадження та розслідує обставини пожежі у житомирському ТРЦ

27 October 2018, 20:04

У Житомирі поліція розпочала розслідування обставин пожежі у кафе торговельного центру.

Про це 27 жовтня повідомили у відділі комунікації поліції Житомирської області.

«Подія сталась увечері 26 жовтня в одній із кав’ярень торговельно-розважального комплексу обласного центру. Загоряння було ліквідовано. Ніхто з людей не постраждав. Усі обставини встановлюються у рамках розпочатого кримінального провадження», - поінформували в поліції.

Повідомлення про загоряння у торгівельному центрі надійшло до Житомирського відділу поліції близько 23 години від рятувальників. На місці події працювала слідчо-оперативна група та патрульні. З приміщень комплексу було організовано евакуацію відвідувачів. Загоряння успішно ліквідували рятувальники. Ніхто з людей не постраждав. За попереднім висновком працівників ДСНС, пожежа могла виникнути унаслідок порушення умов експлуатації кухонних приладів в одній із кав’ярень.

Як повідомили в поліції, відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. У рамках розпочатого кримінального провадження поліція з’ясовує усі обставини та причини пожежі.

За повідомленням прес-служби прокуратури області, Житомирська місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у відкритому кримінальному провадженні за фактом виникнення пожежі у закладі харчування, розташованому у ТРЦ Житомира, за ч. 1 ст. 270 КК України (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки).

У прокуратурі також зазначають, що санкція зазначеної статті передбачає покарання, зокрема, штраф від 50 до 120 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років.

Як повідомляв Житомир.info, близько 22.00 26 жовтня відвідувачі «Глобал UA» почали викладати у соцмережу фото та відео з пожежі в одному з кафе на території ТРЦ «Глобал UA. Рятувальники повідомили подробиці події: пожежа виникла в кафе Chicken Hut через займання олії у фритюрниці.

Протягом останнього року це вже друга пожежа у «Глобал UA». Нагадаємо, 7 квітня 2018 року у одному з кафе на території ТРЦ Глобал UA горів мангал з шашликами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа Глобал евакуація ДСНС кафе поліція  
Матеріали по темі