Фоторепортаж

​Що робила Марина Порошенко у житомирському кінотеатрі «Жовтень». Фоторепортаж

29 October 2018, 13:26

29 жовтня дружина Президента України, голова Українського культурного фонду Марина Порошенко відвідала фестиваль сучасної культури «Жовтень у Жовтні» у Житомирі.

Разом з Віце-прем’єр-міністром – Міністром регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадієм Зубком та Міністром культури Євгеном Нищуком, головою Житомирської ОДА Ігорем Гундичем та мером Житомира Сергієм Сухомлиним відкрили конференцію «Коли територія набуває ідентичності», - інформує прес-служба ОДА.

За словами Марини Порошенко, проект має амбітні плани – стати головною подією у культурному житті Житомирської області.

«Цей фестиваль став переможцем відбору Українського культурного фонду і як результат – отримав грантову підтримку як проект національного партнерства. Фестиваль має дуже оригінальну назву – «Жовтень у Жовтні». І хочу подякувати організаторам за неординарний підхід і креативне мислення. Сподіваюся, що саме з цього фестивалю розпочнеться відродження такої знакової для Житомира споруди, і «Жовтень» набуде нового сучасного змісту і стане центром прогресивних ідей», – сказала Марина Порошенко.

Після відкриття конференції дружина Президента оглянула виставку фестивалю «Можливо це мистецтво» та поділилася своїми враженнями у книзі відгуків. Авторка житомирського проекту бюджету участі Аліса Скворцова подарувала першій леді міні-копію декоративного фонтану «Лотос Небесної Сотні», який вона пропонувала встановити на розі вулиць Небесної Сотні та Лятошинського, доки мер не ветував бюджет участі-2018. Після цього гості фестивалю вшанували пам’ять загиблих під час Революції Гідності та поклали квіти до пам’ятного знаку Героям Небесної сотні.

Подробиці дивіться в сюжеті

Як повідомляв Житомир.info, фестиваль сучасної культури «Жовтень у Жовтні» стартував 26 жовтня 2018, 29 жовтня фестиваль відвідала Марина Порошенко. 1 вересня 2018 перша леді дивилася, як виглядає Нова українська школа – житомирська гімназія №3, а 8 вересня разом із главою держави завітала на День міста до Житомира та прогулялася Михайлівською.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Жовтень у Жовтні фестиваль Марина Порошенко культура  
Матеріали по темі