Економіка

​Жителям Житомира й області вже перерахували 20 млн грн за зекономлені газ та електрику

31 October 2018, 09:25

На Житомирщині розпочали виплату коштів домогосподарствам, які зекономили електроенергію та обсяг газу упродовж попереднього опалювального періоду.

Про це 30 жовтня повідомила прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації з посиланням на департамент праці, соціальної та сімейної політики.

«За даними департаменту, на Житомирщині під монетизацію субсидій підпали близько 55,1 тис. домогосподарств. Із них 31800 родин, або ж 57,7%, уже отримали кошти за економію природного газу та електроенергії, яка використовувалась для опалення. Домогосподарствам на рахунки уже перерахували 20,2 млн грн», - інформує ОДА.

Загалом для виплати компенсацій за програмою монетизації субсидій Житомирщині передбачено 35 млн грн з державного бюджету.

Максимум, який отримує громадянин у вигляді «живих» грошей – це 135 гривень за зекономлену електроенергію та 700 гривень за зекономлений обсяг газу, - зазначає ОДА.

«Така виплата частини зекономлених субсидій – це перший крок переходу до повної монетизації пільг і субсидій, який розпочнеться з 1 січня 2019 року. Загалом для фінансування Програми житлових субсидій Житомирській області на 2018 рік передбачено субвенцію у сумі 2 млрд 707,0 млн грн», - інформує прес-служба.

За даними ОДА, станом на 1 жовтня 2018 року субсидію отримують 48,7 тис. домогосподарств області. Ще 48,1 тис. родин призначено субсидію для придбання твердого палива та скрапленого газу, з яких вже отримали готівкою 41,3 тис. домогосподарств на загальну суму 131,6 млн. грн.

Як повідомляв Житомир.info, жителі Житомирської області ще встигають подати заяву на монетизацію субсидії до 1 листопада 2018 року. В уряді розробили механізм надання субсидій на житлово-комунальні послуги у грошовій формі і збираються передбачити на це кошти в держбюджеті на 2019 рік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: субсидія монетизація ОДА  
Матеріали по темі