Влада

Житомирські «транспортні» керівники публічно з’ясовують стосунки щодо закупівлі валідаторів

2 November 2018, 14:53

Директор комунального підприємства «Житомиртранспорт» Іван Фурлет публічно звинуватив нового керівника трамвайно-тролейбусного управління Євгенія Демчика у блокуванні закупівлі додаткових валідаторів для запровадження «Картки житомирянина».

Свої аргументи і звинувачення Фурлет опублікував на власній сторінці у Facebook 1 листопада.

«Проект транспортної реформи сьогодні під загрозою відкату. Не зможе відбутися наступний і ключовий етап - максимізація безготівкових оплат, врегулювання пільгового проїзду, пересадковий тариф, оптимізація транспортної мережі без повноцінно працюючої системи е-квитка. Передумовою є достатня кількість валідаторів у транспорті - по одному на кожні двері, якими завтра має користуватися удвічі і більше людей, ніж сьогодні. Наразі на диво яскрава синергія силовиків та Демчика і Ко не дає фіналізувати доукомплектування системи. Не зробивши це, не можемо перейти до наступного найбільш відповідального кроку. Ми з кожним місяцем втрачаємо кошти, які могли б піти на підвищення якості транспорту», - пише Іван Фурлет.

Наступного дня керівник КП «Житомиртранспорт» вирішив більш детально розповісти історію питання і уточнити свою позицію.

«В ситуації, коли зрозуміло, що Демчику і Ко дали шанс втілювати власне бачення розвитку транспорту і перепоною у цьому є, як мінімум, існуюча модель проекту, я бачу лише два виходи. Перший з них, для мене, точно не є створювати і загострювати конфлікт. Як з власних поглядів, описаних вище, так і з метою збереження і розвитку системи в яку вкладено неймовірні зусилля і кошти платників податків, яка є інструментом до зміни організації транспорту у місті. Другий, абсолютно зворотній. Але ефективно і швидко втілювати проект, якому протидіють зсередини, буде нереально. Протидію треба усувати. Очевидно крапку в цьому питанні доведеться ставити депутатам, членам виконавчого комітету, громаді. Інші впливи, на жаль, досі були неефективні. Сподіваюсь цей допис врешті змусить Демчика і Ко припинити лицемірство і прямо сказати про свої плани і отримати відповідь чи вони підтримуються іншими», - написав Іван Фурлет 2 листопада.


Через кілька годин керівник КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Євгеній Демчик у Facebook відповів очільнику КП «Житомиртранспорт» (відповідь друкуємо мовою оригіналу).

«Как я вижу решение сложившейся ситуации. 1) Валидаторы берёт на баланс КП «Житомиртранспорт», чистые, как они говорят, документы подписывает руководитель, и продолжает внедрять систему в Житомире. ТТУ занимается, как и раньше, предоставлением транспортных услуг. 2) Есть предложения от Приватбанка обслуживать житомирские валидаторы. При всех подсчетах, это обойдётся дешевле, чем предоставление этой же услуги КП «Житомиртранспорт». Скорее всего, это и взбудоражило директора КП "Житомиртранспорт". Решение за мэром... Еще раз повторюсь, что я не блокирую внедрение программы. Но я бы посоветовал начальнику КП «Житомиртранспорт» не перекладывать проблему с больной головы на здоровую. И если у команды реформаторов возникла проблема с внедрением электронного билета, решайте эти проблемы, а не делайте из меня крайнего. Это ваша зона ответственности, а не моя. Я готов к публичным дебатам, у меня есть все документы для подтверждений моих слов. Я понимаю, что после написанного меня могут уволить по надуманным предлогам. Но так или иначе, я не позволю лживым обвинениям, и, кстати, грязным оскорблениям, литься незаслуженно в мой адрес», - написав Євгеній Демчик.

До свого допису він додав фото документів, які мають підтвердити викладені аргументи.


Мер Житомира Сергій Сухомлин від коментарів щодо цього протистояння поки утримується.

Нагадаємо, 30 жовтня Демчик в ЖТТУ проводив екскурсію для журналістів та депутатів: скаржився на занедбаний рухомий склад і відсутність кваліфікованих кадрів.

Як повідомляв Житомир.info, 6 вересня 2018 року своїм розпорядженням мер Сергій Сухомлин призначив Євгенія Демчика з 10 вересня 2018 року начальником комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління». 10 вересня мер представив нового керівника колективу ТТУ, а заступник мера з питань транспорту Дмитро Ткачук назвав це призначення «викликом».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: валідатор ТТУ Фурлет Демчик транспорт  
Матеріали по темі