Місто

Викладачі та студенти Житомирського агроекологічного університету просять у МОН, аби закладу присвоїли нову назву

5 November 2018, 13:03

Житомирський національний агроекологічний університет невдовзі може отримати нову назву. Викладацький та студентський колективи клопочуться, аби заклад називався «Поліський національний університет». Відповідне звернення вже направлене до Міністерства освіти і науки України.

Про це 5 листопада Житомир.info розповів ректор ЖНАЕУ Олег Скидан. Він наголосив, що лише чверть спеціальностей, які можна отримати у закладі, – аграрні. Тому нинішня назва втратила свою актуальність.

«У нас є звернення трудового колективу і звернення конференції студентського самоврядування. Тижнів три тому ми їх відправили на Міністерство, і нині вони перебувають на розгляді. Тобто, ініціатива перейменування була від трудового колективу та студентства. Заклад пропонується перейменувати у «Поліський національний університет». Нинішня назва університету вже не зовсім актуальна: у нас сьогодні 27 спеціальностей, і лише 26% з них – аграрні: де-факто ми вже давно вийшли за межі суто аграрного закладу, і назва дає трохи звужене уявлення про університет», – зазначив Олег Скидан.

Нагадаємо, Житомирський національний агроекологічний університет – це єдиний в державі аграрний вищий навчальний заклад екологічного спрямування та єдиний на Житомирщині національний вищий навчальний заклад. Статус національного та, відповідно, іншу назву університет отримав у 2008 році.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: агроуніверситет ЖНАЕУ Скидан університет  
Матеріали по темі