Політика

​Через позов нардепа у двох ОТГ Житомирської області можуть не відбутися грудневі вибори

7 November 2018, 09:25

6 листопада 2018 року в реєстрі судових рішень було оприлюднено ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва щодо адміністративного позову народного депутата України Артема Вітка до Мінрегіонбуду України та 34 місцевих рад.

Про це Житомир.info повідомляє прес-служба мережі ОПОРА у Житомирській області.

«2 листопада cуд ухвалив рішення про забезпечення адміністративного позову депутата шляхом зупинення дії рішень місцевих рад про добровільне об’єднання до вирішення спору. Такий захід суду безпосередньо стосується 34 ОТГ, в яких перші місцеві вибори призначені на 23 грудня 2018 року і розпочався виборчий процес. Серед 34 громад 2 ОТГ Житомирської області», - повідомили в прес-службі мережі ОПОРА у Житомирській області.

У рішенні суду серед 34 громад мова йде й про дві ОТГ в Житомирській області, в яких мали відбутися вибори в грудні 2018 року:

Вчорайшенська сільська об'єднана територіальна громада (Ружинський район),

Вільшанська сільська об'єднана територіальна громада (Чуднівський район).

Нагадаємо, у Житомирській області під Новий рік оберуть керівників шести ОТГ.

Як повідомляв Житомир.info, 13 жовтня Центрвиборчком призначив дату виборів у 7 новостворених ОТГ Житомирської області.

25 жовтня 2018 Центрвиборчком розподілив субвенцію з держбюджету на проведення перших виборів: Житомирська область отримає майже 3 млн грн. 1 листопада 2018 ЦВК скасувала вибори в Романівський селищній ОТГчерез судові позови представника громади села.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вибори ОТГ громада ЦВК нардеп суд  
Матеріали по темі