Здоров'я

У Житомирській області – черговий спалах кору в релігійній общині

13 November 2018, 15:24

У листопаді 2018 в Житомирі та області розпочалась нова хвиля підйому захворюваності на кір.

Про це 13 листопада повідомив сайт Державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» з посиланням на завідувачку відділом епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань Тетяну Лутай.

«Після нетривалого відносно стабільного періоду з кору в жовтні 2018 (зареєстровано лише 16 випадків) в листопаді розпочалась нова хвиля підйому захворюваності. Лише за минулий тиждень зареєстровано 10 випадків цього захворювання», - інформує сайт.

За даними сайту, зафіксовано спалах інфекції серед мешканців Ємільчинського району, які не щеплювались через категоричну відмову за релігійними переконаннями. Це вже 5-й спалах в області з початку року, в тому числі третій спалах серед віруючих осіб різних релігійних общин (виділено редакцією).

«Відмічається подальше розповсюдження інфекції по території області. Зареєстровані перші випадки в Овруцькому та Хорошівському районах. Територіями, які поки що вільні від кору, залишаються Народицький, Пулинський та Лугинський райони Житомирської області», - йдеться у повідомленні.

Фахівці переконують, що єдиним надійним захистом від кору є вакцинація.

«Відмовляючись від щеплень дитині через релігійні переконання, ви наражаєте її на високий ризик захворювання з можливими важкими ускладненнями», - резюмує заввідділом.

Як повідомляв Житомир.info, на початок листопада 2018 на кір у Житомирі захворіли 8-місячне немовля та 14-річний школяр.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кір захворювання Лутай  
Матеріали по темі