Події

​У Житомирській області за аварію з двома загиблими судитимуть екс-поліцейського

19 November 2018, 15:14

У Житомирській області судитимуть екс-поліцейського за скоєння ДТП, в якій загинули двоє молодих людей.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Житомирської області.

Прокуратурою Житомирської області затверджено обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом скоєння смертельної дорожньо-транспортної події колишнім оперуповноваженим сектору кримінальної поліції відділення поліції в області.

«Колишнього працівника правоохоронного органу обвинувачують у тому, що у квітні минулого року, перебуваючи за кермом автомобіля марки «Geely», він порушив правила дорожнього руху та скоїв зіткнення з мотоциклом марки «Мінськ», який рухався у попутному напрямку по автодорозі Житомир-Чернівці, поблизу с. Красносілка Чуднівського району. Унаслідок зіткнення водій мотоцикла загинув на місці, а пасажир від отриманих травм помер у лікарні», - повідомляє прокуратура.

Досудове розслідування, під процесуальним керівництвом прокуратури області, проводив слідчий відділ УСБ України в області. Наразі обвинувальний у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох осіб) скеровано до Чуднівського районного суду для розгляду по суті. Публічне обвинувачення у справі підтримуватиме прокуратура Житомирської області.

У прес-службі прокуратури Житомирської області додають, що санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Нагадаємо, 28 квітня 2017 року близько 22.00 поблизу села Красносілка Чуднівського району 20-річний водій автомобіля «Geely СК» не впорався з керуванням та допустив зіткнення з мотоциклом «Мінск». Тоді поліція повідомляла, що 20-річний водій мотоцикла, мешканець Любарського району, загинув на місці ДТП, а його 19-річний пасажир потрапив до реанімації з політравмою.

Як повідомляв Житомир.info, 13 листопада 2018 року в Овруцькому районі поліцейський на Volkswagen Polo виїхав на зустрічну смугу та скоїв смертельне ДТП.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП поліцейський прокуратура суд аварія  
Матеріали по темі