Місто

Житомирське управління автошляхів з третьої спроби купує піскорозкидач для посипки вулиць узимку

21 November 2018, 17:00

Шести великих вантажівок для прибирання житомирських вулиць від снігу замало, тому міське управління автошляхів готує ще дві, купуючи для одного з них зйомний піскорозкидач.

Про це у фейсбук 21 листопада написав директор комунального підприємства «Управління автомобільних шляхів» Житомирської міськради Сергій Янушевич.

«Минулої зими наше комунальне підприємство, мало 6 великих "бойових" одиниць техніки типу МАЗ і ГЛОБУС. Було важко, та рахую, що із дорогами ми впорались. Чим більше, саме великої техніки - тим якісніше відбувається і посипання протиожеледними сумішами і розчистка від снігових заметів(…). Десяток наших старих КДМ та МДК на базі радянських ЗІЛів та ГаЗонів не дають тієї ефективності, яка потрібна при надзвичайних ситуаціях. Тому було прийняте рішення підготувати до зими ще два великих автомобілі: МАЗ, який працював як вакумно-підмітальна машина тільки влітку, та КрАЗ-самоскид (дообладнати відвалом) для того, щоб мати в наявності вже 8 великих автомобілів», - пише директор підприємства.

Зі слів Сергія Янушевича, восени 2018 року КП УАШ за рахунок обігових коштів оголосило тендер на придбання нового солерозкидача на автомобіль МАЗ. Розраховували на бюджет 250 тис. грн, що на думку посадовця, зовсім невеликі гроші для такого обладнання.

«Двічі оголошений тендер не відбувся з-за відсутності учасників, тому ми перейшли до переговорної процедури. Промоніторили ринок аналогічних механізмів, та отримали різні пропозиції - від 240 тис до 1,2 млн. Свій вибір ми зупинили на пропозиції житомирського (що теж надважливо!!) виробника - ТОВ "Універсал Технологія"», - написав посадовець.

Працівники управління побували на виробництві та зупинились на економному варіанті - без електроніки та автономних силових агрегатів, - зазначається в дописі.

Договір з фірмою поки не підписаний – 21 листопада 2018 в оголошенні на ProZorro опублікували намір КП УАШ укласти з «Універсал Технологією» договір на поставку зйомного розкидача піску та солі за ціною 240 тисяч гривень. Його місткість становить 5 кубометрів (7,5 тонни піскосуміші), швидкість руху – до 30 км/год. Термін поставки агрегату - 31 грудня 2018 року.

«Сніговий відвал у нас вже є з минулого року, а через тиждень-два, сподіваюсь, машина буде зібрана повністю», - написав Сергій Янушевич.

Нагадаємо, у серпні 2017 року управління автошляхів показало засоби, якими комунальники розчищатимуть снігові замети на вулицях Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, 2 грудня 2017 року в Житомирі випав перший у сезоні сніг, і на вулиці вийшли два піскорозкидачі. У січні 2018 року на прибирання житомирських вулиць від снігу вигнали всю техніку КП «УАШ», а згодом Сергій Янушевич пояснив, чому на другорядних житомирських вулицях не видно вакуумних пилососів та іншої міні-техніки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прибирання вулиця сніг піскорозкидач  
Матеріали по темі