Влада

Віце-прем’єр розповів, коли в Україні підвищать мінімальну пенсію та зарплату

22 November 2018, 10:55

З 1 грудня цього року мінімальний розмір пенсій зросте до 1497 гривень.

Про це заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, – пише прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«З 1 грудня цього року прожитковий мінімум і мінімальний розмір пенсій зросте до 1497 гривень. Відповідний перерахунок буде здійснений також всім пенсіонерам, розмір пенсій яких залежить від прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб», - уточнив віце-прем’єр-міністр.

З 1 січня 2019 року, за його словами, відбудеться чергове підвищення пенсій військовим пенсіонерам.

«Вже другий рік поспіль будуть перераховуватися пенсії військовим пенсіонерам, а це - понад півмільйона наших співгромадян», - додав Павло Розенко.

Він також нагадав, що 1 березня 2019 року відбудеться осучаснення пенсій для 10 мільйонів пенсіонерів.

«Для понад 10 мільйонів громадян з 1 березня 2019 року відбудеться осучаснення пенсій. Виплати зростуть приблизно на 12-17%. І це буде відбуватися вже щороку», - підкреслив Розенко.

«Урядовий портал», посилаючись на віце-прем’єр-міністра Павла Розенка, інформує, що з 1 січня 2019 року розмір мінімальної заробітної плати зросте майже до 4200 гривень.

«У Державному бюджеті на 2019 рік передбачене підвищення мінімальної заробітної плати приблизно до 4200 гривень. Як ми і обіцяли, ми робимо ще один крок вперед у системі оплати праці», - сказав він в ефірі «Еспресо.ТВ», нагадавши, що на сьогодні мінімальна зарплата становить 3723 гривні.

«Павло Розенко зазначив, що за останні три роки вдалося суттєво збільшити розмір мінімальної заробітної плати», – пише «Урядовий портал».

«Враховуючи підвищення із січня, мінімальна зарплата за останні три роки зросте фактично втричі. Ми вважаємо, що працююча людина має отримувати достойну зарплату», – підкреслив віце-прем’єр-міністр.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2018 року Павло Розенко анонсував підвищення пенсій людям з великим трудовим стажем, але низькою зарплатою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пенсія зарплата Розенко  
Матеріали по темі