Влада

У Житомирській ОДА пообіцяли взимку чистити і посипати дороги, однак не всі

30 November 2018, 10:13

З 1 січня 2018 року після децентралізації доріг Житомирська ОДА отримала на баланс 948 доріг загальною протяжність 6 тис 941,5 км. На цих дорогах проводився ямковий, капітальний та поточний середній ремонт, у зимовий період проводитиметься посипка та розчищення від снігу.

У цьому 29 листопада запевнив начальник управління дорожнього будівництва та інфраструктури облдержадміністрації Роман Крисюк, – інформує прес-служба ОДА.

«З 1 січня ми отримали на баланс 46 доріг обласного значення та 902 дороги районного значення загальною протяжність 6 тис 941,5 км. У зимовий період ми, як балансоутримувачі, будемо утримувати дороги – посипати, очищати від снігу. Інші дороги, які проходять через нашу область, – це дороги міжнародного, національного, регіонального та районного значення – має утримувати Служба автомобільних доріг у Житомирській області – це 26 доріг загальною протяжністю 1 тис. 606,8 км», – сказав Роман Крисюк.

У 2018 році Житомирщина отримали 617 млн 157,3 тис. грн субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах.

Нагадаємо, голова Житомирської ОДА Ігор Гундич своїм розпорядженням створив оперативний штаб, який покликаний реагувати на ускладнення руху на дорогах узимку.

Як повідомляв Житомир.info, жителі смт Романів Житомирської області нарікали, що з настанням морозів дороги в селищі стали, мов скляні, і жодними протиожеледними сумішами їх ніхто не посипає. В Романівській РДА пообіцяли виправити ситуацію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА дорога зима сніг Крисюк  
Матеріали по темі