Влада

За три роки у Житомирській області планують спрямувати на ремонт доріг місцевого значення більше 3 мільярдів гривень

30 November 2018, 13:20

Житомирська обласна рада збирається затвердити Програму розвитку дорожньої інфраструктури і фінансування робіт, пов'язаних із реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг місцевого значення на 2019-2021 роки.

Відповідний проект рішення сесії 30 листопада оприлюднений на сайті облради.

«У зв'язку із недостатнім фінансуванням для проведення робіт з будівництва (реконструкції), капітального і поточного ремонтів автомобільних доріг у попередні роки, на сьогодні експлуатаційний стан понад 90% доріг місцевого значення перебуває у незадовільному стані. Швидке руйнування дорожніх конструкцій, спричинене збільшенням вагових навантажень від транспортних засобів, інтенсивністю руху, на які існуюча мережа доріг не розрахована. Такий стан автомобільних доріг загального користування гальмує соціально-економічний розвиток області, що призводить до численних нарікань жителів області. Основною метою Програми є забезпечення належного стану дорожнього покриття існуючої мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення області, задовільних умов руху автотранспорту й підвищення безпеки дорожнього руху», - зазначає розробник програми – управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської облдержадміністрації.

Основним джерелом фінансування програми є обласний бюджет, а загальний обсяг фінансових ресурсів не має загальної суми – «у межах фінансового ресурсу». Втім, у заходах програми є кілька конкретних цифр.

Зокрема, на ремонт доріг за три роки планують витратити 3 млрд 376 млн 589,4 тис. грн, з яких: експлуатаційне утримання та поточний середній ремонт на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення – 2 млрд 476 млн 589,4 тис. грн; капітальний ремонт – 900 млн грн. Уточнюється, що це кошти обласного бюджету (субвенція з державного бюджету), а конкретні обсяги видатків визначаються рішенням обласної ради про обласний бюджет.

На організацію роботи габаритно-вагового контролю у 2019-2021 роках з обласного бюджету хочуть направити 900 тис. грн.

Для покращення іміджу та туристичної привабливості області у 2019 році за 50 тис. грн планують оновити та встановити інформаційні знаки (стели) на в’їзді на територію Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, в лютому поточного року голова ОДА Ігор Гундич говорив, що у 2018 році на капітальний і поточний ремонт доріг Житомирської області сумарно буде спрямовано близько 1,5 мільярди гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада дороги ремонт програма  
Матеріали по темі